Ισραηλινοί επιστήμονες ισχυρίζονται πως αντέστρεψαν τη διαδικασία γήρανσης

"Πηγαίνουμε ανάποδα στον χρόνο" λέει ο καθηγητής Shai Efrati.

Ισραηλινοί επιστήμονες λένε πως έχουν καταφέρει με επιτυχία να αλλάξουν τη διαδικασία της βιολογικής γήρανσης, χρησιμοποιώντας μονάχα οξυγόνο.

Πρόσφατη έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ με αρχηγό τον καθηγητή Shai Efrati, μαζί με μια ομάδα από το Ιατρικό Κέντρο του Shamir, ανακάλυψαν πως όταν οι υγιείς ενήλικες άνω των 64 ετών τοποθετήθηκαν σε μια κάμαρα πίεσης, και τους δόθηκε αγνό οξυγόνο για 90 λεπτά την ημέρα, 5 φορές την εβδομάδα για 3 μήνες, όχι μόνο καθυστέρησαν τη διαδικασία γήρανσης, αλλά την αντέστρεψαν.

Συγκεκριμένα, η έρευνα επικεντρώθηκε στο αν η διαδικασία θα μπορούσε να αντιστρέψει δύο σημαντικούς παράγοντες κλειδιά της βιολογικής γήρανσης: τη σμίκρυνση του τελομερούς του DNA και τη συσσώρευση των κυττάρων γήρανσης.

Περίπου 35 ενήλικοι ηλικίας άνω των 64 συμμετείχαν στην έρευνα και τους χορηγήθηκε θεραπεία οξυγόνου (HBOT). Κάθε 20 λεπτά, οι συμμετέχοντες έπρεπε να αφαιρούν τη μάσκα τους για 5 λεπτά, προκειμένου το οξυγόνο τους να επανέλθει σε φυσιολογικά επίπεδα. 

"Δεν καθυστερούμε απλά τη διαδικασία, αλλά πάμε αντίστροφα στο χρόνο", λέει ο καθηγητής.

Θα καταφέρει αυτή η διαδικασία να βοηθήσει τους ανθρώπους να ζήσουν περισσότερο;

"Πιθανόν ναι. Ξέρουμε πως οι άνθρωποι με λιγότερα τελομερή πεθαίνουν νωρίτερα, οπότε το λογικό είναι πως αυτό θα αλλάξει".

Το αρνητικό της έρευνας είναι η μικρή διαθεσιμότητά του προϊόντος.

 

Πηγή: Jpost.com

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ