Πράσινο φως στη Βρετανία για το εμβόλιο Valneva, κατά του κορωνοϊού

Πράσινο φως στη Βρετανία για το εμβόλιο Valneva, κατά του κορωνοϊού

Συντηρείται σε απλό ψυγείο - Η λύση της Valneva ίσως πείσει όσους δυσπιστούν απέναντι στη νεότερη τεχνολογία του mRNA

Έγκριση από τις ρυθμιστικές αρχές της Βρετανίας εξασφάλισε το εμβόλιο Covid-19 της γαλλο-αυστριακής Valneva, το οποίο συντηρείται σε απλό ψυγείο και παράγεται με μέθοδο που χρησιμοποιείται ευρέως για τη γρίπη και την πολιομυελίτιδα.

To εμβόλιο της Valneva έχει ήδη λάβει κατεπείγουσα έγκριση στο Μπαχρέιν και η εταιρεία ανέφερε ότι περιμένει εντός του μήνα το πράσινο φως του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων.

H έκτακτη αδειοδότηση στη Βρετανία αφορά τη χρήση του εμβολίου σε άτομα 18-50 ετών, με τη δεύτερη δόση να χορηγείται τουλάχιστον 28 ώρες μετά την πρώτη.

Το έκτο εμβόλιο που εγκρίνει η Βρετανία για την πρόληψη του κορωνοϊού είναι επίσης το πρώτο που περιέχει ολόκληρο αδρανοποιημένο ιό, επισήμανε στην ανακοίνωσή της η Ρυθμιστική Αρχή Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας (MHRA).

Για την παραγωγή του εμβολίου η Valneva καλλιεργεί τον ιό στο εργαστήριο και τον αδρανοποιεί πλήρως ώστε να μην μπορεί να μολύνει τα ανθρώπινα κύτταρα ή να αναπαραχθεί.

Ορισμένοι ελπίζουν ότι η λύση της Valneva μπορεί να πείσει όσους δυσπιστούν απέναντι στη νεότερη τεχνολογία του mRNA.

Το εμβόλιο, με την ονομασία VLA2001, θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί σε χώρες με περιορισμένες υποδομές αποθήκευσης και διανομής, δεδομένου ότι δεν απαιτεί βαθιά κατάψυξη όπως τα εμβόλια mRNA.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ