Δέσμευσε ο δήμος Ηρακλείου το ΑΦΜ του ΦΟΔΣΑ Αρχανών Αστερουσίων!

Ο Μανόλης Κοκοσάλης εξήγησε πως κατά καιρούς ο ένας Δήμος χρωστάει στον άλλο διάφορα ποσά, όμως θεωρεί εντελώς ακατανόητη την ενέργεια της οικονομικής υπηρεσίας του δήμου Ηρακλείου να προχωρήσει στο μπλοκάρισμα του ΑΦΜ

Νέα σύννεφα στις σχέσεις των δήμων Ηρακλείου και Αρχανών Αστερουσίων προέκυψαν τις τελευταίες ημέρες, αποδεικνύοντας πως τα «αγκάθια» μεταξύ αιρετών και ΟΤΑ εξακολουθούν να υπάρχουν, ναρκοθετώντας το τοπίο μεταξύ των δήμων στην επόμενη ημέρα.

Το νέο ζήτημα, που βγάζει στα « κάγκελα» Αρχάνες και Ηράκλειο και θεωρείται casus belli για τον (και πρόεδρο του ΕΣΔΑΚ πλέον) Μανόλη Κοκοσάλη, έχει να κάνει με την δέσμευση, από πλευράς Ηρακλείου, του ΑΦΜ του φορέα διαχείρισης στερεών αποβλήτων της περιοχής των Αρχανών, με ό, τι αυτό συνεπάγεται για τη λειτουργία του ΦΟΔΣΑ.
Αιτία; Ένα χρέος της τάξης των 3000 ευρώ που προέκυψε στις συναλλαγές του δήμου Ηρακλείου και του ΦΟΔΣΑ και το οποίο δεν εξόφλησαν έγκαιρα από το δήμο της ενδοχώρας με αποτέλεσμα να κινηθεί, αυτόματα, η διαδικασία φραγής του ΑΦΜ.

Μιλώντας στο cretalive ο Μανόλης Κοκοσάλης, εξήγησε πως κατά καιρούς ο ένας Δήμος χρωστάει στον άλλο διάφορα ποσά, υπενθυμίζοντας πως και το Ηράκλειο χρωστά στις Αρχάνες ένα μεγάλο ποσό από τις χρήσεις ηλεκτρικού ρεύματος σε γεωτρήσεις της ΔΕΥΑΗ.

Όμως θεωρεί εντελώς ακατανόητη την ενέργεια της οικονομικής υπηρεσίας του δήμου Ηρακλείου να προχωρήσει στο μπλοκάρισμα του ΑΦΜ, ειδικά όταν, όπως υποστηρίζει, δεν υπάρχει σχετικό τιμολόγιο που να αιτιολογεί την έκδοση εντάλματος πληρωμής από το δήμο Αρχανών.

Υπενθυμίζεται πως και στο παρελθόν οι σχέσεις των δύο δήμων είχαν διαταραχθεί για παρόμοιο θέμα, όταν και πάλι ο Δήμος Ηρακλείου είχε μπλοκάρει το ΑΦΜ του δήμου Αρχανών Αστερουσίων για βεβαιωμένη οφειλή, προκαλώντας και τότε την οργή Κοκοσάλη.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ