Ανακαλύφθηκε το αρχαιότερο δάσος στη Γη - Πού βρίσκεται

Newsroom
Newsroom

Οι ερευνητές έχουν εντοπίσει επίσης στα απολιθώματα τα κάποιων όντων που ζούσαν στο δάσος

Απολιθωμένα δέντρα που ανακαλύφθηκαν στη νοτιοδυτική Αγγλία ανήκουν σύμφωνα με νέα μελέτη στο παλαιότερο γνωστό δάσος της Γης.
Τα απολιθώματα είναι ηλικίας 390 εκατομμυρίων ετών και ξεπερνούν σε ηλικία το απολιθωμένο δάσος Gilboa στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, το οποίο χρονολογείται πριν από 386 εκατομμύρια χρόνια και αποτελεί το αρχαιότερο γνωστό δάσος στον κόσμο.

Όπως αναφέρουν σε δημοσίευση τους οι ερευνητές στην επιθεώρηση «Geological Society» η νέα ανακάλυψη υπογραμμίζει επίσης τις διαφορές μεταξύ των δύο οικοσυστημάτων υποδηλώνοντας ότι εδραίωσαν τη θέση τους στον πλανήτη και αύξησαν την ποικιλομορφία τους μέσα σε πολύ λίγα εκατ. έτη λένε οι ερευνητές. Το δάσος στην Αγγλία διέθετε μόνο ένα είδος δέντρων που έμοιαζαν με φοίνικες και είχαν ύψος 2-4 μέτρα ενώ το Gilboa διέθετε διάφορα είδη δέντρων και φυτών γενικότερα.

Οι ερευνητές έχουν εντοπίσει επίσης στα απολιθώματα τα κάποιων όντων που ζούσαν στο δάσος. Πρόκειται για μικρά αρθρόποδα και οι ερευνητές εκτιμούν ότι στη περιοχή που υπήρχαν εκείνη την χρονική περίοδο κάποιες λίμνες και ποταμοί μπορεί να βρεθούν κάποια απολιθώματα και ίχνη από αμφίβια ζώα και ψάρια εκείνης της εποχής.

Naftemporiki.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ