Η ιστορία της Κυριακής: Έρωτας, σφαίρες και μπλουζ - Η αληθινή ιστορία των Μπόνι και Κλάιντ

Η ιστορία της Κυριακής: Έρωτας, σφαίρες και μπλουζ - Η αληθινή ιστορία των Μπόνι και Κλάιντ
Ελίνα Φαρσάρη
Ελίνα Φαρσάρη

Ολόφρεσκο επεισόδιο από την Ελίνα Φαρσάρη με την ιστορία για το διαβόητο δίδυμο των ληστών από το Τέξας.

Η ιστορία τους περιβλήθηκε από έναν θρύλο και έτσι διογκωμένη έφτασε μέχρι τις μέρες μας. Ο λόγος για το διαβόητο δίδυμο των ληστών από το Τέξας Μπόνι και Κλάιντ, που έμειναν στη συλλογική συνείδηση είτε ως οι ρομαντικοί εκδικητές του κατεστημένου που συνδέονταν με έναν ασίγαστο ερωτικό πάθος είτε ως στυγνοί και ψυχροί εγκληματίες. 

5442

Ποιο ήταν όμως το παρελθόν τους; Πώς έφτασαν να γίνουν φόβος και τρόμος και ο υπ’ αριθμόν «ένα» εχθρός της αστυνομίας στις αρχές της ταραγμένης δεκαετίας του ’30. Η μικροκαμωμένη Μπόνι Πάρκερ και ο συμπαθητικός φυσιογνωμικά Κλάιντ Μπάροου που κούτσαινε ελαφρά είχαν στο ενεργητικό τους, άπειρες ληστείες σε βενζινάδικα και μπακάλικα, δεκάδες κλοπές αυτοκινήτων, τουλάχιστον 12 ληστείες τραπεζών, 9 δολοφονίες αστυνομικών και άλλες 3 πολιτών και αρκετές ομηρείες.

Στο σημερινό επεισόδιο της «Ιστορίας της Κυριακής» η Ελίνα Φαρσάρη ασχολείται με την αληθινή ιστορία του ζευγαριού των κακοποιών, που έγιναν θρύλος. Ο μύθος των αδίστακτων ληστών «χτίστηκε» με βάση μια σειρά ξεχασμένων φωτογραφιών που είδαν το φως της δημοσιότητας. Τα χαρακτηριστικά, όμως, που τους προσέδιδαν αστυνομικοί και δημοσιογράφοι ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα; Στη διάρκεια της πολύ σύντομης ζωής τους η Μπόνι και ο Κλάιντ αγαπήθηκαν παράφορα. Παράλληλα ο κόσμος, είτε τους θαύμαζε, είτε τους μισούσε. 

993

Η εικόνα που έχουμε σήμερα γ’ αυτούς έχει επηρεαστεί σε σημαντικό βαθμό από τη μυθοπλασία της διάσημης ταινίας με τον Γουόρεν Μπίτι και τη Φαίη Νταναγουέι, αλλά και από το πλήθος των θρύλων, των ψιθύρων και των μύθων που τους ακολουθούσαν.

Καλή ακρόαση!

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ