Η ιστορία της Κυριακής - Ο «ληστής με τις γλαδιόλες»: Το τραγικό φινάλε ενός λαϊκού ήρωα

Ελίνα Φαρσάρη
Ελίνα Φαρσάρη

H "Ιστορία της Κυριακής" ξετυλίγει το κουβάρι του "ληστή με τις γλαδιόλες".

Η υπόθεση του Θόδωρου Βενάρδου που έγινε γνωστός ως «ο ληστής με τις γλαδιόλες» απασχόλησε για πολλά χρόνια την ελληνική κοινή γνώμη. Ο άνδρας με τους αβρούς τρόπους και το εντυπωσιακό παρουσιαστικό, έμοιαζε με σταρ του κινηματογράφου, όπως έλεγαν όλοι τη δεκαετία του ’70 ήταν μια ιδιαίτερη προσωπικότητα.

σεee


 
Έκανε την πρώτη ένοπλη ληστεία τράπεζας στην Ελλάδα, χωρίς να τραυματιστεί κανείς, με λεία ένα υπέρογκο ποσό και λίγες μόλις ώρες πριν από την καταστολή της εξέγερσης του Πολυτεχνείου τον Νοέμβρη του ’73. 

Ο Βενάρδος που κατάφερε να αποδράσει από τις φυλακές του Κορυδαλλού, να διαφύγει στο εξωτερικό και να συλληφθεί … τυχαία, έγινε λαϊκός ήρωας και θεωρήθηκε ως ο ληστής που κατάφερε να ρεζιλέψει τη χούντα και μάλιστα όχι μία μόνο φορά. 

64d

Η Ελίνα Φαρσάρη στο επεισόδιο της "Ιστορίας της Κυριακής", ξεδιπλώνει τα στοιχεία της υπόθεσης που κράτησε ενεργό το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης για περισσότερο από μια δεκαετία, μέχρι το δραματικό τέλος του «ληστή με τις γλαδιόλες» στις φυλακές του Κορυδαλλού.

Καλή ακρόαση!

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ