Ιστορία της Κυριακής: Το παρασκήνιο πίσω από το "Maracaibo", ο Φιντέλ Κάστρο και η λογοκρισία

Ελίνα Φαρσάρη
Ελίνα Φαρσάρη

Η ιστορία πίσω από το πασίγνωστο και... καρναβαλικό τραγούδι

Με την συναρπαστική ιστορία ενός τραγουδιού που θεωρείται διαχρονική επιτυχία ασχολείται στο σημερινό επεισόδιο του podcast της «Ιστορίας της Κυριακής» η Ελίνα Φαρσάρη.

Το πασίγνωστο «Maracaibo» το ιταλικό χιτ της Lu Colombo από τη δεκαετία του ’80 έχει μια ιδιαίτερη ιστορία. Οι περίεργοι στίχοι του φημολογείται ότι αφηγούνται ένα επεισόδιο από τη ζωή του Φιντέλ Κάστρο και παρά την πάροδο 40 χρόνων δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί αν πρόκειται για μια πραγματικότητα ή για αστικό μύθο που επιβίωσε στον χρόνο.

Το τραγούδι γράφτηκε το 1980, έγινε όμως επιτυχία τρία χρόνια αργότερα, επειδή μια διασκευή του παρουσιάστηκε σε δημοφιλές σόου της ιταλικής τηλεόρασης. Η ιστορία του «Maracaibo» είναι κινηματογραφική, όχι μόνο λόγω του θέματος που πραγματεύεται αλλά και λόγω των επιπτώσεων που είχε η επιτυχία του στην καλλιτεχνική διαδρομή της δημιουργού του.

Το εντυπωσιακό είναι ότι 40 χρόνια μετά το χιτ που στην Ελλάδα έχουμε συνδέσει με τις ξένες επιτυχίες του καρναβαλιού, τα μηνύματά του μοιάζουν επίκαιρα περισσότερο από ποτέ…

Καλή σας ακρόαση!

 

Φωτογραφία από Åsa K από το Pixabay

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ