Αγνοούνται 2 σπάνιοι πίθηκοι από τον ζωολογικό κήπο του Ντάλας

Newsroom
Newsroom

Το 4ο ύποπτο περιστατικό τον τελευταίο καιρό

Δύο πίθηκοι φέρεται να αγνοούνται από τον ζωολογικό κήπο του Ντάλας.

Αυτό είναι ένα ακόμα ύποπτο περιστατικό μετά την λεοπάρδαλη που δραπέτευσε και τον θάνατο ενός γύπα. Οι αρχές ειδοποιήθηκαν χθες όταν οι εργαζόμενοι στον ζωολογικό κήπο ανακάλυψαν ότι λείπουν οι δύο πίθηκοι.

Οι εργαζόμενοι στον ζωολογικό κήπο εικάζουν ότι κάποιοι πήραν τους πιθήκους γιατί αυτή η ράτσα τυπικά θα μπορούσε να είναι οικόσιτη.

Η αστυνομία θεωρεί ότι κάποιος έκοψε το συρματόπλεγμα από τον χώρο όπου φυλάσσονταν τα ζώα και πήρε δύο από τους πιθήκους.

Από τις αρχές του μήνα έχουν συμβεί στον ζωολογικό κήπο ορισμένα ύποπτα περιστατικά όταν μια νεαρή λεοπάρδαλη δραπέτευσε από τον χώρο όπου φυλάσσονταν από μία τρύπα. Στη συνέχεια η λεοπάρδαλη εντοπίστηκε και μεταφέρθηκε στον χώρο φύλαξης με ασφάλεια.

Οι εργαζόμενοι βρήκαν επίσης ρήγματα σε περίβλημα που φιλοξενούσε πιθήκους langur . Ωστόσο κανέναν από τα ζώα δεν κατάφερε να φύγει.

Την περασμένη εβδομάδα, ένας γύπας που κινδυνεύει με εξαφάνιση βρέθηκε νεκρός στον περίβολό του χώρου όπου φυλασσόταν, με μια «ασυνήθιστη πληγή». Το πουλί ήταν ένα από τα μόλις 6.500 που υπάρχουν στον πλανήτη και ο θάνατός του κρίθηκε «πολύ ύποπτος».

Το προσωπικό του ζωολογικού κήπου είπε ότι η απώλεια του 35χρονου γύπα που ονομαζόταν Pin ήταν καταστροφική, προσθέτοντας ότι «θα λείψει πολύ σε όλους».

Οι έρευνες που ακολούθησαν δεν οδήγησαν σε καμία σύλληψη και η αστυνομία του Ντάλας αρνήθηκε να πει εάν τα περιστατικά συνδέονται.

Από τότε που ξεκίνησαν τα ύποπτα φαινόμενα, ο ζωολογικός κήπος πρόσθεσε επιπλέον κάμερες και αύξησε τις περιπολίες ασφαλείας του τη νύχτα.

Ο Ed Hansen, διευθύνων σύμβουλος της Αμερικανικής Ένωσης Φυλακών Ζωολογικών Κήπων, είπε ότι φαίνεται πως κάποιος «έχει πραγματικά πρόβλημα με τον ζωολογικό κήπο του Ντάλας», αλλά επισήμανε ότι ο ζωολογικός κήπος είχε «εξαιρετική» φήμη στον κλάδο.

Οι αυτοκρατορικοί πίθηκοι tamarin διακρίνονται για τα μακριά λευκά μουστάκια τους. Πιστεύεται ότι πήραν το όνομά τους από τον τελευταίο αυτοκράτορα της Γερμανίας, τον Γουλιέλμο Β', ο οποίος είχε επίσης μουστάκι.

Ο ζωολογικός κήπος εκτείνεται σε 106 στρέμματα, φιλοξενεί περισσότερα από 2.000 ζώα και είναι ο παλαιότερος και μεγαλύτερος ζωολογικός κήπος στο Τέξας.

Έγινε πρωτοσέλιδο το 2004 όταν ένας γορίλας 136 κιλών δραπέτευσε από το περίβλημά του χώρου όπου φυλασσόταν, τραυματίζοντας τέσσερα άτομα προτού τον πυροβολήσουν θανάσιμα.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ