Άγνωστοι χάκερς δημοσίευσαν τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις των υποστηρικτών του Ναβάλνι

Eίχαν δηλώσει ότι θα συμμετάσχουν στις μεγαλύτερες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στην σύγχρονη ιστορία της Ρωσίας

Οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις εκατοντάδων χιλιάδων υποστηρικτών του επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι, οι οποίοι είχαν δηλώσει ότι θα συμμετάσχουν στις μεγαλύτερες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στην σύγχρονη ιστορία της Ρωσίας, δόθηκαν στην δημοσιότητα από άγνωστους χάκερς που παραβίασαν τη βάση δεδομένων, γεγονός που επιβεβαίωσε ο διευθυντής του Ταμείου Αγώνα κατά της Διαφθοράς, που έχει ιδρύσει ο Ρώσος πολιτικός και το οποίο έχει καταχωρηθεί από τις ρωσικές αρχές στο μητρώο των "πρακτόρων ξένης χώρας".

Ο ηλικίας 44 ετών Ναβάλνι, καταδικάστηκε τον περασμένο μήνα σε φυλάκιση 2½ ετών, για μια υπόθεση για την οποία του είχε επιβληθεί ποινή με αναστολή, την οποία ο ίδιος είχε χαρακτηρίσει κατασκευασμένη. Ο Ναβάλνι συνελήφθη τον Ιανουάριο όταν επέστρεψε από την Γερμανία στην οποία νοσηλεύονταν μετά τη δηλητηρίαση του από νευροτοξικό παράγοντα όπως είχαν αποφανθεί οι γιατροί.

Η σύλληψη του και η φυλάκιση του, έδωσαν την αφορμή στους υποστηρικτές του να πραγματοποιήσουν τρεις διαμαρτυρίες κατά την διάρκεια του χειμώνα παρά την πανδημία του κορονοϊού.

Τον περασμένο μήνα οι συνεργάτες του δημιούργησαν την ιστοσελίδα "Ελευθερία στον Ναβάλνι", με σκοπό την συγκέντρωση υπογραφών για όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν σε συγκέντρωση υποστήριξης του Ρώσου πολιτικού. Οι συνεργάτες του είχαν ανακοινώσει ότι θα ανακοινώσουν την ημερομηνία της συγκέντρωσης, μόλις καταχωρήσουν στην ιστοσελίδα περισσότερες από 500.000 υπογραφές. Σήμερα το πρωί, 16 Απριλίου, είχαν καταχωρηθεί 483.000 υπογραφές.

Ο διευθυντής του Ταμείου Αγώνα κατά της Διαφθοράς Ιβάν Ζντάνοφ δήλωσε ότι στο διαδίκτυο δημοσιεύθηκαν οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις των ατόμων που δήλωσαν ότι θα συμμετάσχουν στις διαμαρτυρίες, προσθέτοντας ότι η βάση δεδομένων δεν περιείχε τίποτα περισσότερο από τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις, χωρίς ονόματα ή άλλα χαρακτηριστικά που να ταυτοποιούν τους χρήστες.

"Το χειρότερο πράγμα που θα μπορούσαν να κάνουν αυτοί οι χάκερ είναι να σας στείλουν ένα άσχημο email που πιθανότατα θα καταλήξει στον φάκελο ανεπιθύμητων μηνυμάτων σας", δήλωσε ο Ζντάνοφ.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ