Αγωγή στον Οίκο Tiffany για κλοπή εμπορικών μυστικών

Από τον οίκο κοσμημάτων Cartier, με την πρόσληψη υπαλλήλου

Ο οίκος κοσμημάτων Cartier υπέβαλλε αγωγή κατά του οίκου Tiffany, τον οποίο κατηγορεί ότι έκλεψε εμπορικά μυστικά προσλαμβάνοντας υπάλληλο του, την οποία και προσέγγισε τον περασμένο Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα που κατατέθηκαν στη Νέα Υόρκη, ο οίκος Tiffany προσέλαβε μία άπειρη junior manager, προκειμένου να μάθει περισσότερα για την συλλογή πολυτελών κοσμημάτων του Cartier. Τα κοσμήματα στην συγκεκριμένη συλλογή, ξεκινούν από την τιμή των 50 χιλ. δολ. και μπορούν να φτάσουν, ακόμα και τα 10 εκατ.

Ο οίκος Cartier, μονάδα της ελβετικής Richemont SA, ανέφερε ότι η πρόσληψη της Μέγκαν Μαρίνο από τον Tiffany ήταν μία απέλπιδα προσπάθεια να αναβιώσει τη δική της αντίστοιχη συλλογή, μετά από επαλειμμένες αποχωρήσεις στελεχών της.

Σύμφωνα με τα έγγραφα που κατατέθηκαν από τον οίκο Tiffany, η απόλυτη ευθύνη βαρύνει την Μαρίνο, την οποία και απέλυσε μόλις πέντε εβδομάδες μετά την πρόσληψη της.

Η υπάλληλος από την πλευρά της, είπε ότι, ο οίκος Tiffany ενδιαφερόταν περισσότερο για να την προσλάβει, ως πηγή πληροφοριών για την συγκεκριμένη συλλογή.

Την ίδια ώρα, ο οίκος Cartier κατηγόρησε τον Tiffany, ότι έδιωξε την υπάλληλο που εργαζόταν στο συγκεκριμένο project, παρά το εξάμηνο συμβόλαιο της.

Ο οίκος Tiffany και η μητρική της LVMH δεν σχολίασε σχετικά.

Με την αγωγή του, ο οίκος Cartier ζητά να επιστρέψει και να μη χρησιμοποιήσει ο οίκος Tiffany, τα κλεμμένα μυστικά. Επιπλέον, ζητά και απροσδιόριστο ποσό, ως αποζημίωση.

 

 

 

 

Πηγή: Guardian

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ