Ακύρωσε ομιλία στο χωριό Κορλεόνε ο Ντι Μάιο
Ομιλία στο χωριό Κορλεόνε, στη Σικελία, ακύρωσε ο αρχηγός του Κινήματος Πέντε Αστέρων και υπουργός Εργασίας, Λουίτζι Ντι Μάιο.
Αιτία της συγκεκριμένης απόφασης αποτέλεσε η θέση του τοπικού υποψήφιου δημάρχου του Κινήματος, Μαουρίτσιο Πασκούτσι, ο οποίος τάχθηκε υπέρ του διαλόγου με τους συγγενείς των μαφιόζων.
Μάλιστα, το στέλεχος του κόμματος, κατά το παρελθόν, είχε αναρτήσει στο διαδίκτυο φωτογραφία με τον ανιψιό του αρχινονού της Κόζα Νόστρα, Μπερνάρντο Προβεντσάνο.
«Το κράτος πρέπει να είναι πολύ προσεκτικό, και να μην πλησιάζει ποτέ, ούτε με μια εικόνα του, τον κόσμο αυτό» δήλωσε οργισμένος ο Ντι Μάιο.
«Θεωρώ ότι η δήλωση του υποψήφιού μας έγινε "καλή τη πίστει", αλλά η όλη ιδέα είναι άκρως επικίνδυνη. Τις ψήφους των ανθρώπων αυτών δεν τις θέλουμε, τις απεχθανόμαστε», πρόσθεσε.
Μετά την έκταση που έλαβε το θέμα, είναι πολύ πιθανό ο Πασκούτσι να αποσυρθεί από την κούρσα για τη θέση του δημάρχου του Κορλεόνε.
- Πέδρο Σάντσεθ: Κίνδυνος ακύρωσης της συνόδου κορυφής για το Brexit
- Εκστρατεία πειθούς για τη συμφωνία του Brexit
- Μαύρη... Black Friday στη Γαλλία: Αντί για αγορές στα... «κίτρινα γιλέκα» οι Γάλλοι