Αναβάλλονται χειρουργεία λόγω έξαρσης κρουσμάτων στη Βρετανία

Η νέα έκρηξη κρουσμάτων στη Βρετανία, οδηγεί νοσοκομεία να αναβάλλουν χειρουργεία. Ανησυχία ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί τις επόμενες εβδομάδες

Η νέα έξαρση κρουσμάτων στη Βρετανία δοκιμάζει εκ νέου τα όρια αντοχής του συστήματος υγείας. Ήδη νοσοκομεία αναγκάζονται να ακυρώσουν και πάλι χειρουργεία, μερικά από τα οποία αφορούν και σοβαρές περιπτώσεις ασθενειών.

Οι νοσηλείες αυξάνονται και την ίδια στιγμή εργαζόμενοι στο δημόσιο σύστημα υγεία μπαίνουν σε καραντίνα, γεγονός που οδηγεί το NHS για ακόμα μία φορά στα όριά του.

Το Leeds Teaching Hospitals έπρεπε να ακύρωσε γι’ αυτή την εβδομάδα μη επείγουσες επεμβάσεις αυτή την εβδομάδα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί τις νέες εισαγωγές ατόμων, που παρουσιάζουν σοβαρά συμπτώματα του κοροναϊού.

Κι άλλα νοσοκομεία υφίστανται σημαντική πίεση, ενώ μέσω του τρίτου κύματος της πανδημίας με πολλούς να εκφράζουν φόβους ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί τις επόμενες εβδομάδες.

«Με βάση την εμπειρία από τα προηγούμενα κύματα της πανδημίας, θεσπίζουμε σχέδια για να μας βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε αυξημένο αριθμό εισαγωγών, ενώ παράλληλα φροντίζουμε αυτούς που περιμένουν προγραμματισμένες επεμβάσεις», δήλωσε ο καθηγητής Φιλ Γουντ.

«Η φροντίδα κάθε ασθενούς είναι σημαντική για εμάς, αλλά έπρεπε να αναβάλουμε κάποιες προγραμματισμένες επεμβάσεις για να διασφαλίσουμε ότι οι ασθενείς που χρειάζονται επείγουσα θεραπεία έχουν προτεραιότητα», πρόσθεσε σημειώνοντας ότι σε όλο το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) παρατηρείται αύξηση εισαγωγών.

Νοσοκομείο ορθοπεδικής στο Μπέρμιγχαμ αναγκάστηκε επίσης να αναβάλει ορισμένα χειρουργεία, επειδή μεγάλος αριθμός υπαλλήλων είναι εκτός εργασίας λόγω επαφής με συμπτωματικούς ασθενείς του ιού. Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες των ασθενοφόρων.

Ενδεικτικά, τουλάχιστον 1.000 εργαζόμενοι στα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία του Μπέρμιγχαμ βγήκαν εκτός. Η σημαντική αύξηση απομόνωσης προσωπικού της πρώτης γραμμής δημιουργεί διάφορα ζητήματα στα νοσοκομεία και η απουσία τους επηρεάζει τους συναδέλφους που έχουν απομείνει, σχολιάζει πηγή του NHS στον Guardian και αναμεταδίδει η ΕφΣυν.

Πηγή: in.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ