Ανάρπαστα τα τουρκικά Bayraktar- Παραγγελίες μπροστά για τρία χρόνια

Newsroom
Newsroom

Σύμφωνα με την εταιρεία, έχει την ικανότητα να κατασκευάζει 20 μη επανδρωμένα αεροσκάφη το μήνα. 

Η τουρκική Baykar Makina Sanayi ve Ticaret AS, η οποία προμηθεύει την Ουκρανία με τα εναέρια μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar, δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή έχει ανεκτέλεστες παραγγελίες για τρία χρόνια. Σύμφωνα με την εταιρεία, έχει την ικανότητα να κατασκευάζει 20 μη επανδρωμένα αεροσκάφη το μήνα. 

«Τα drones TB2 και Akinci βρίσκονται σε σειριακή παραγωγή, έχουμε ζήτηση και για τα δύο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ιδιωτικής εταιρείας, Χαλούκ Μπαϊρακτάρ, σε συνέντευξή του στο ουκρανικό ίδρυμα Come Back Alive. «Για το Bayraktar TB2, έχουμε εξαγωγικά συμβόλαια με 22 διαφορετικές χώρες», είπε. 

Η Baykar, η οποία εργάζεται επίσης πάνω σε ένα μη επανδρωμένο μαχητικό project που ονομάζεται Bayraktar Kizilelma, θέλει να αυξήσει περαιτέρω την παραγωγική της ικανότητα και ελπίζει να το πετύχει με ένα εργοστάσιο στην Ουκρανία.

Υπενθυμίζεται ότι η τουρκική εταιρεία αγόρασε έκταση στην Ουκρανία και κατοχυρώθηκε ως νομικό πρόσωπο, με σκοπό την κατασκευή εργοστασίου παραγωγής μη επανδρωμένων αεροσκαφών Bayraktar. 

Ο Μπαϊρακτάρ, ο οποίος είναι ο αδελφός του γαμπρού του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Σελτζούκ Μπαϊρακτάρ, δήλωσε ότι η εταιρεία θέλει να συναρμολογήσει drones TB2 και Akinci καθώς και Kizilelma Fighters στην Ουκρανία. Η κατασκευή μιας ερευνητικής μονάδας και ενός προηγμένου κέντρου παραγωγής βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, δήλωσε επίσης, προσθέτοντας: «Βλέπουμε την Ουκρανία ως στρατηγικό μας εταίρο. Θέλουμε επίσης να κάνουμε την Ουκρανία μια παραγωγική βάση».


Πηγή: naftemporiki.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ