Απαγορεύτηκαν τα... επίμονα βλέμματα σε κλαμπ του Σίδνεϊ

Newsroom
Newsroom

Η νέα αμφιλεγόμενη μορφή «παρενόχλησης» σύμφωνα με την πολιτική ασφαλείας του κλαμπ οδηγεί σε μπλεξίματα με το νόμο, καθώς τα επίμονα βλέμματα χρειάζονται συγκατάθεση των θαμώνων – αποδεκτών.

Αναγκαιότητα ή πολιτική ορθότητα;  Το «γδύσιμο με τα μάτια» απαγορεύει στο εξής «δια ροπάλου» στους θαμώνες τους το Club 77 του Σίδνεϊ στην Αυστραλία.

Η νέα αμφιλεγόμενη μορφή «παρενόχλησης» σύμφωνα με την πολιτική ασφαλείας του κλαμπ οδηγεί σε μπλεξίματα με το νόμο, καθώς τα επίμονα βλέμματα χρειάζονται συγκατάθεση των θαμώνων – αποδεκτών. Όσοι παραβαίνουν τους νέους κανόνες, τους αναλαμβάνει η αστυνομία «δια τα περαιτέρω».

Επίσης, το κέντρο διασκέδασης αποθαρρύνει τους ανθρώπους να έρθουν στο κλαμπ εάν ο «μοναδικός τους σκοπός» ήταν να συναντήσουν κάποιον, να φλερτάρουν.

Σε μια ανάρτηση στο Instagram στις αρχές αυτού του μήνα, το Club 77 ανακοίνωσε ότι «σερβιτόροι ασφαλείας» με ροζ γιλέκα θα επιβάλουν την «πολιτική αποτροπής των επίμονων βλεμμάτων».

Το Club 77 υποστηρίζει ότι θέλει να παραμείνει ένας «ασφαλής χώρος» για νέες γυναίκες και άντρες. Αναγκάστηκε να επιβάλλει τους νέους κανόνες του, επειδή πρόσφατα «προσέλκυσε ορισμένους ανθρώπους που δεν συμμερίζονται τις αξίες και την ηθική όσον αφορά την κουλτούρα του club». «Έχουμε επίσης υποχρέωση να εκπαιδεύσουμε τους νέους θαμώνες του κλαμπ και να τους βοηθήσουμε να κατανοήσουν ποια θεωρείται απαράδεκτη συμπεριφορά εντός του χώρου και στην πίστα» σημειώνεται.

Σύμφωνα τη διεύθυνση του κλαμπ η νέα πολιτική του χώρου δεν έχει σκοπό να αποθαρρύνει τους ανθρώπους να «αλληλεπιδρούν με αγνώστους», αλλά «οποιαδήποτε δέσμευση πρέπει να ξεκινά με προφορική συναίνεση» άγνωστο πώς αυτή θα υλοποιείται.

Ο συνιδιοκτήτης του συλλόγου Νταν Γκόρελ είπε στην Daily Telegraph ότι κανείς δεν είχε (ακόμα) αποβληθεί από το κλαμπ επειδή κοιτούσε επίμονα, αλλά θέλουν να θέσουν τους βασικούς κανόνες καθώς το κλαμπ είχε αρχίσει να γίνεται όλο και πιο δημοφιλές στους νέους.

«Κάποιος που κοιτάζει επίμονα κάποιον μπορεί να τον κάνει να αισθάνεται άβολα. Οι άνθρωποι θέλουν να βγουν έξω, να διασκεδάσουν αλλά και να αισθάνονται ασφαλείς. Δεν θέλουν άλλοι άνθρωποι να τους κυνηγούν, να τους ‘καρφώνουν’ επίμονα. Η ανταπόκριση του κοινού σε αυτό -μέχρι σήμερα- ήταν εξαιρετικά θετική» επέμεινε ο Νταν Γκόρελ.

 

Φωτογραφία από rafaellevels από το Pixabay  

Πηγή: skai.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ