Αποζημίωση για διασπορά ψευδών ειδήσεων ύψους 787 εκατ. δολαρίων θα πληρώσει το Fox News

Newsroom
Newsroom

Στην εταιρία λογισμικού Dominion Voting Systems μετά από εξωδικαστικό συμβιβασμό

Με το χαμόγελο της ικανοποίησης εξήλθε από το δικαστικό μέγαρο ο Τζον Πούλος, CEO της εταιρείας λογισμικού Dominion Voting Systems μετά την αποζημίωση των 787,5 εκατ. δολαρίων που δέχθηκε να πληρώσει, μετά από εξωδικαστικό συμβιβασμό, το αμερικανικό κανάλι Fox και η εταιρεία Fox News για συκοφαντική δυσφήμιση.

Το ποσό των 787,5 εκατ. δολαρίων στο οποίο συμφώνησαν οι δύο εταιρείες αν και τεράστιο είναι το μισό από το αρχικό ποσό των 1,6 δισ. δολαρίων που είχε ζητήσει η εταιρεία λογισμικού που για καιρό δέχθηκε ανυπόστατες κατηγορίες από το τηλεοπτικό κανάλι με τη μεγάλη επιρροή στους ψηφοφόρους των Ρεπουμπλικανών.

Η εταιρεία που είχε αναλάβει την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων στις αμερικανικές εκλογές του 2020 τις οποίες έχασε ο Ντόναλντ Τραμπ, είχε γίνει μη αποδεχόμενος ποτέ την ήττα του από τον Τζο Μπάιντεν, κάνοντας λόγο για νοθεία και πειραγμένο λογισμικό.

Τα ψέματα έχουν συνέπειες

Κάνοντας λόγο ότι το ποσό είναι αντιπροσωπευτικό και αποτελεί δικαίωση για τον πελάτη του ο δικηγόρος της Dominion, Τζάστιν Νέλσον δήλωσε μετά την ανακοίνωση της απόφασης ότι «τα ψέματα έχουν συνέπειες».

Από την πλευρά του ο Τζον Πούλος δήλωσε ότι «η εταιρεία Fox παραδέχτηκε ότι είπε ψέματα για την Dominion που προκάλεσαν τεράστια ζημιά στην εταιρεία μου, τους υπαλλήλους μας και τους πελάτες που εξυπηρετούμε. Τίποτα δεν μπορεί ποτέ να το αναπληρώσει», σημείωσε. Δεν παρέλειψε μάλιστα να πει ότι «το αληθινό ρεπορτάζ στα μέσα ενημέρωσης είναι απαραίτητο για τη δημοκρατία μας».

Η εταιρεία του μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης, Ρούπερτ Μέρντοχ, που είχε επικριθεί για το ρόλο της στα επεισόδια στην Ουάσιγκτον και για την επιμονή της στη θεωρία του «κακού» λογισμικού που χρησιμοποιήθηκε σε ορισμένες πολιτείες των ΗΠΑ που έκριναν το εκλογικό αποτέλεσμα, δέχθηκε τον συμβιβασμό γνωρίζοντας ότι σε μια δίκη μπορεί να πλήρωνε πολλά περισσότερα. Στο γεγονός αυτό συνετέλεσε και παλαιότερη δήλωσή του στην οποία επιβεβαίωσε ό,τι γνώριζε οι παρουσιαστές των εκπομπών στο κανάλι του έλεγαν ψέματα για την εκλογική νοθεία, αλλά ο ίδιος επέλεξε να μην παρέμβει για να το σταματήσει.

Να σημειωθεί ότι τον Νοέμβριο του 2020, όταν ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωνε ότι «προσπαθούν να νοθεύσουν τις εκλογές» το συντηρητικό κανάλι είχε υποστηρίξει τις θεωρίες του, γεγονός που τρία χρόνια μετά θα το πληρώσει ακριβά.

Φωτογραφία via AP Photo/Julio Cortez

 

Πηγή: ertnews.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ