ΚΟΣΜΟΣ

Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Το θύμα βρισκόταν κοντά σε ψαράδες στη λιμνοθάλασσα Μαρ Τσικίτα, όταν το ισχυρό ρεύμα εισέβαλε στην περιοχή και παγίδευσε χιλιάδες λουόμενους, όπως ανέφερε η La Nación.

Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Ένα άτομο φέρεται να έχασε τη ζωή του και τουλάχιστον 35 τραυματίστηκαν, όταν γιγαντιαία κύματα (μετεωρολογικό τσουνάμι) σάρωσαν παραλίες στην Αργεντινή.

Τη Δευτέρα 12 Ιανουαρίου, η Επαρχιακή Πολιτική Προστασία επιβεβαίωσε ότι ένας 29χρονος άνδρας, που ταυτοποιήθηκε ως ο Γιαΐρ Μάνο από το Μαρ ντελ Πλάτα, έχασε τη ζωή του μετά τη σειρά κυμάτων που έπληξαν τις παραλίες των περιοχών Μαρ Τσικίτα, Σάντα Κλάρα ντελ Μαρ, Καμέτ και Μαρ ντελ Πλάτα, σύμφωνα με τα μέσα Crónica, La Nación και Clarín.

Tweet URL

Το θύμα βρισκόταν κοντά σε ψαράδες στη λιμνοθάλασσα Μαρ Τσικίτα, όταν το ισχυρό ρεύμα εισέβαλε στην περιοχή και παγίδευσε χιλιάδες λουόμενους, όπως ανέφερε η La Nación.

Σύμφωνα με το Associated Press, ο άνδρας ζούσε στη Γαλλία, αλλά είχε επιστρέψει στο Μαρ ντελ Πλάτα για να επισκεφθεί την οικογένειά του.

Πιστεύεται ότι παρασύρθηκε από τα νερά και στη συνέχεια χτύπησε το κεφάλι του στα βράχια, ανέφερε το AP.

Παρά το γεγονός ότι οι ναυαγοσώστες του έκαναν καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (CPR) μετά την εύρεσή του, ο Μάννο κηρύχθηκε νεκρός.

Επιπλέον, 35 άτομα έλαβαν επίσης περίθαλψη στο σημείο του ατυχήματος και σε νοσοκομεία για διάφορα τραύματα, όπως εκδορές, χτυπήματα και γδαρσίματα, σύμφωνα με την Crónica.

Ένας άνδρας νοσηλεύτηκε επίσης μετά από καρδιακή προσβολή, σύμφωνα με το AP.

Ο Fabián García, επικεφαλής της Πολιτικής Άμυνας της επαρχίας του Μπουένος Άιρες, δήλωσε στον Τύπο ότι το περιστατικό ήταν «ένα απρόβλεπτο γεγονός» και ότι «δεν υπάρχουν μετεωρολογικές ή επιστημονικές μελέτες που να το είχαν προβλέψει», σύμφωνα με την Crónica.

Τα κύματα, που περιγράφονται ως μετεωρολογικό τσουνάμι, έφτασαν σύμφωνα με πληροφορίες σε ύψος 16 ποδιών.

«Είναι ένα απρόβλεπτο φαινόμενο. Δεν ξέρουμε αν θα ξανασυμβεί», δήλωσε ο Γκαρσία, σύμφωνα με την εφημερίδα Diario de Cuyo.

Τα μετεωρολογικά τσουνάμι συμβαίνουν μετά από ξαφνικές αλλαγές στην ατμοσφαιρική πίεση, τους ανέμους ή τις καιρικές συνθήκες.

«Η αλήθεια είναι ότι ήταν τρομερό να βλέπεις τη θάλασσα να υποχωρεί ξαφνικά και μετά να επιστρέφει με τέτοια δύναμη. Αρχίσαμε να βγάζουμε ανθρώπους από το νερό», δήλωσε ο ναυαγοσώστης της Ατλαντικής Ακτής Μαξιμιλιάνο Πρένσκι στην εφημερίδα Crónica. «Είχαμε σχεδόν 5.000 άτομα στο νερό και πολλά περισσότερα στην ακτή».

Άλλοι μάρτυρες είπαν ότι είδαν το νερό να παρασύρει τσάντες, ξαπλώστρες και ομπρέλες, σύμφωνα με το Diario de Cuyo.

«Σχηματίστηκε μια μαύρη δίνη. Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο», δήλωσε ένας ναυαγοσώστης στο μέσο ενημέρωσης.
 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση