Αυστραλία: Σε ιστορικό υψηλό ο δείκτης επιχειρηματικών συνθηκών

Αυστραλία: Σε ιστορικό υψηλό ο δείκτης επιχειρηματικών συνθηκών

Οι επιχειρηματικές συνθήκες στην Αυστραλία διαμορφώθηκαν σε υψηλό-ρεκόρ τον Μάρτιο καθώς οι οικονομικοί δείκτες συνέχισαν να υποδεικνύουν μια ισχυρή ανάκαμψη στη συνολική οικονομική δραστηριότητα,...

Οι επιχειρηματικές συνθήκες στην Αυστραλία διαμορφώθηκαν σε υψηλό-ρεκόρ τον Μάρτιο καθώς οι οικονομικοί δείκτες συνέχισαν να υποδεικνύουν μια ισχυρή ανάκαμψη στη συνολική οικονομική δραστηριότητα, που προέρχεται κυρίως από την αγορά εργασίας, όπου ενισχύθηκαν οι προσλήψεις.

Η τελευταία έρευνα της κεντρικής τράπεζας της Αυστραλίας, έδειξε ότι οι επιχειρηματικές συνθήκες βελτιώθηκαν 8 μονάδες στις 25 μονάδες τον Μάρτιο σε σχέση με τον Φεβρουάριο.

"Πρόκειται για πολύ ισχυρά αποτελέσματα. Οι επιχειρήσεις μας λένε ότι η δραστηριότητα συνεχίζει να ενισχύεται με έναν πολύ υγιή ρυθμό. Η ανάκαμψη του τελευταίου έτους ήταν πολύ πιο ραγδαία από ό,τι θα μπορούσε να είχε προβλέψει κανείς”, ανέφερε ο επικεφαλής οικονομολόγος της κεντρικής τράπεζας, Alan Oster.

Ωστόσο ενώ οι συνθήκες ήταν θετικές, ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης μειώθηκε 3 μονάδες τον Μάρτιο στις 15 μονάδες.

Η εμπιστοσύνη είναι υψηλότερη στον τομέα της εξόρυξης, των επιχειρήσεων και της ακίνητης περιουσίας.

Πηγή: capital.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ