Βατικανό: Στα δικαστήρια για ένα γραμματόσημο

Βατικανό: Στα δικαστήρια για ένα γραμματόσημο

Η καλλιτέχνιδα Αλέσια Μπάρλου απαιτεί 130.000 ευρώ από την Αγία Έδρα

Σε εξέλιξη βρίσκεται μια δικαστική διαμάχη ανάμεσα σε μια καλλιτέχνιδας και την Αγίας Έδρας του Βατικανού. Πρόκειται για μια σύγκρουση πνευματικών δικαιωμάτων.

Η διαμάχη έχει δημιουργηθεί γύρω από μια τοιχογραφία της καλλιτέχνιδας Αλέσια Μπάρλου στους δρόμους της Ρώμης γύρω από το Βατικανό το 2019 έγινε από την Αγία Έδρα επίσημο γραμματόσημο χωρίς την άδειά της.

Η Μπάρλου έσυρε το Βατικανό στο δικαστήριο για να αναγνωρίσει τα δικαιώματά της και απαιτεί 130.000 ευρώ από την Αγία Έδρα.

«Δεν μπορούσα να το πιστέψω, πίστευα ειλικρινά ότι ήταν αστείο. Τότε νόμιζα ότι είχαν καλή θέληση ότι έλεγαν αλήθεια ότι με έψαχναν, όπως είχε γραφτεί στις εφημερίδες, αλλά δεν ήταν έτσι . Με αυτόν τον τρόπο δεν ήθελαν ποτέ να με συναντήσουν» είπε η Μπάρλου.

Το Βατικανό αρνείται προς το παρόν να κάνει κάποια δήλωση ή να λάβει επίσημη θέση. Ωστόσο, σύμφωνα με το νόμο, τα έργα τέχνης του δρόμου θεωρούνται ως καλλιτεχνική ιδιοκτησία όπως οποιαδήποτε άλλη, όπως επιβεβαιώνεται από την ευρωπαϊκή και διεθνή νομοθεσία περί πνευματικών δικαιωμάτων.

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ