Βουλγαρία: Σχεδόν 2,5 εκατ. λέβα συγκεντρώθηκαν στη φιλανθρωπική εκστατεία "Βουλγάρικα Χριστούγεννα"

Βουλγαρία: Σχεδόν 2,5 εκατ. λέβα συγκεντρώθηκαν στη φιλανθρωπική εκστατεία "Βουλγάρικα Χριστούγεννα"

Αυτός ο ετήσιος έρανος έχει ως στόχο να στηριχθούν παιδιά που χρειάζονται επείγουσα ιατρική περίθαλψη και εντατική θεραπεία

Η 19η έκδοση της φιλανθρωπικής πρωτοβουλίας «Βουλγάρικα Χριστούγεννα», η οποία ξεκίνησε στις 30 Νοεμβρίου υπό την αιγίδα του προέδρου Ρούμεν Ράντεφ, συγκέντρωσε 2.455.000 λέβα μέχρι τη λήξη μιας φιλανθρωπικής παράστασης, το βράδυ της 25ης Δεκεμβρίου, ανακοίνωσε η Γραμματεία Τύπου του προέδρου σήμερα. Αυτός ο ετήσιος έρανος, που θα συνεχιστεί μέχρι το 2022, έχει ως στόχο να στηριχθούν παιδιά που χρειάζονται επείγουσα ιατρική περίθαλψη και εντατική θεραπεία.

Οι πολίτες δώρισαν χρήματα στέλνοντας 345.000 μηνύματα στον τηλεφωνικό αριθμό 1117 και με κλήσεις στο 0900 1117. Η προσπάθεια στηρίχθηκε με 2.055.000 λέβα που κατατέθηκαν στον τραπεζικό λογαριασμό της πρωτοβουλίας «Βουλγάρικα Χριστούγεννα» και 55.000 λέβα που δωρήθηκαν μέσω του ePay.bg.

Η σαββατιάτικη παράσταση στο Εθνικό Θέατρο της Σόφιας πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του προέδρου Ρούμεν Ράντεφ και της συζύγου του, Ντεσισλάβα Ράντεβα. Επιφανείς μουσικοί, τραγουδιστές, χορευτές, ηθοποιοί, αθλητές και δημοσιογράφοι συμμετείχαν στη συναυλία. Φέτος, η εκδήλωση οργανώθηκε από την Dream Team Productions και μεταδόθηκε ζωντανά από την bTV και το Βουλγαρικό Εθνικό Ραδιόφωνο.

Κατά τη διάρκεια της τελετής διαβάστηκαν μηνύματα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στα σοβαρά άρρωστα παιδιά, από δημοφιλείς Βούλγαρους καλλιτέχνες, Ολυμπιονίκες, διάσημους βολεϊμπολίστες, δημόσια πρόσωπα και δημοσιογράφους.

Αφότου ξεκίνησε, η πρωτοβουλία «Βουλγάρικα Χριστούγεννα» έχει συγκεντρώσει περίπου 40 εκατομμύρια λέβα, σύμφωνα με τη Γραμματεία Τύπου της προεδρίας. Χάρη στην ενεργή στήριξη δωρητών και συνεργατών, η εκστρατεία βοηθά κατά μέσο όρο 500 παιδιά κάθε χρόνο και παρέχει ιατρικό εξοπλισμό αιχμής σε 28 ιατρικά κέντρα σε όλη τη Βουλγαρία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ