Βρετανία: Αντιδράσεις για την καραντίνα στις αεροπορικές αφίξεις

Το μέτρο θα έχει καταστροφικές συνέπειες προειδοποιούν στελέχη του κλάδου αερομεταφορών

Αντιδράσεις προκαλεί η ανακοίνωση του Βρετανού Πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον για την επιβολή καραντίνας σε όλες τις διεθνείς αφίξεις. Οι νέοι κανόνες έχει προκαλέσει νέα απειλή για τις αεροπορικές εταιρίες που βρίσκονται σε απόγνωση και προσβλέπουν σε ανάκαμψη των ταξιδιών.

Ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε: "για να αποφευχθεί η εκ νέου μόλυνση από το εξωτερικό, θα επιβληθεί καραντίνα σε άτομα που έρχονται αεροπορικώς στη Βρετανία.

Ο βρετανός πρωθυπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην στρατηγική που θα ακολουθηθεί για την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών.

Η κυβέρνηση θα ζητήσει από όλες τις διεθνείς πτήσεις "Η κυβέρνηση θα απαιτήσει από όλες τις διεθνείς αφίξεις που δεν περιλαμβάνονται σε μια μικρή λίστα εξαιρέσεων να αυτοαπομονωθούν κατά την διαμονή τους για δεκατέσσερις ημέρες μετά την άφιξή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο""Αυτά τα διεθνή ταξιδιωτικά μέτρα δεν θα τεθούν σε ισχύ στις 13 Μαΐου, αλλά θα τεθούν σε εφαρμογή το συντομότερο δυνατό."

Ο Γουίλι Γουόλς, CEO IAG θεωρεί ότι η ανακοίνωση για καραντίνα 14 ημερών μετά την άφιξη στο Ηνωμένο Βασίλειο θα κάνει τα πράγματα χειρότερα.

Ο αριθμός των ταξιδιωτών στο αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου μειώθηκε κατά 97% τον Απρίλιο με μόλις 200.000 επιβάτες όσους δηλαδή εξυπηρετεί σε ένα 24ωρο. Οι περισσότεροι από αυτούς ταξίδεψαν με πτήσεις επαναπατρισμού. Το Χίθροου, που παραδοσιακά καταγράφει την υψηλότερη επιβατική κίνηση στην Ευρώπη έχει ανακοινώσει ότι διαθέτει ρευστότητα 3,2 δισ. λιρών, επαρκή για να συνεχίσει να λειτουργεί για τους επόμενους 12 μήνες, ακόμα και χωρίς επιβάτες.

Ο Τζον Χόλαντ Κέι, CEO του αεροδρομίου Χίθροου δήλωσε ότι η κυβέρνηση πρέπει να καταρτίσει επειγόντως έναν οδικό χάρτη για το πώς θα ανοίξουν ξανά τα σύνορα μόλις αντιμετωπιστεί η επιδημία. Πρέπει να υπάρξει συμφωνία σε ένα κοινό διεθνές υγειονομικό πρότυπο στις αερομεταφορές.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ