Βρετανία: Επαλήθευση της ηλικίας των χρηστών σε πορνογραφικές ιστοσελίδες

Βρετανία: Επαλήθευση της ηλικίας των χρηστών σε πορνογραφικές ιστοσελίδες

Τα μισά από τα παιδιά ηλικίας 11 έως 13 ετών έχουν δει πορνό, σύμφωνα με μελέτες

Οι πορνογραφικές ιστοσελίδες στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα υποχρεούνται να επαληθεύουν την ηλικία των χρηστών τους, σύμφωνα με τους νέους νόμους για την ασφάλεια στο διαδίκτυο.

Η εν λόγω ρύθμιση, που αποτελεί μέρος του νομοσχεδίου για την ασφάλεια στο διαδίκτυο, στοχεύει να παρέχει στους ανήλικους, καλύτερη προστασία από πορνογραφικό υλικό. Για να διασφαλιστεί ότι οι χρήστες είναι 18 ετών και άνω, συζητείται η επιβεβαίωση μέσω της πιστωτικής κάρτας ή κάποιας άλλης υπηρεσίας ενηλίκων.

Διάφορες ομάδες για την ασφάλεια των παιδιών στο διαδίκτυο, ζητούν από καιρό την επαλήθευση ηλικίας σε πορνογραφικούς ιστότοπους. Μελέτες δείχνουν, ότι τα μισά από τα παιδιά ηλικίας 11 έως 13 ετών, έχουν δει πορνό με τους ειδικούς να σημειώνουν, ότι μπορεί να λαμβάνουν «ανθυγιεινές απόψεις» για το τι είναι το σεξ.

Ανησυχίες για τα προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα εναπόκειται στις εταιρείες να αποφασίσουν πώς θα συμμορφωθούν καλύτερα με το νέο νόμο. Ωστόσο, οι αρχές σημειώνουν ότι οι εταιρείες, δεν πρέπει να επεξεργάζονται ή να αποθηκεύουν δεδομένα, που είναι άσχετα με τον σκοπό του ελέγχου της ηλικίας κάποιου.

Παρά την ευρεία χρήση της τεχνολογίας επαλήθευσης ηλικίας σε τομείς, όπως τα διαδικτυακά τυχερά παιχνίδια, εξακολουθούν να υπάρχουν φόβοι, ότι μια τέτοια εξέλιξη εγκυμονεί κινδύνους για το απόρρητο.

Παράλληλα, δεν είναι λίγοι αυτοί που προειδοποιούν, ότι μια βάση δεδομένων για χρήστες πορνογραφίας, θα ήταν ένας αρκετά σημαντικός στόχος για χάκινγκ με σκοπό, τον εκβιασμό χρηστών. 

 

 

 

Πηγή: BBC

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ