Βρετανία: Ο Κάρολος ήταν απλώς ένας μαθητής

Βρετανία: Ο Κάρολος ήταν απλώς ένας μαθητής
Newsroom
Newsroom

Τα σχολικά χρόνια του διαδόχου του βρετανικού θρόνου στο Γκόρντονστουν της Σκωτίας

πρίγκιπας Κάρολος, ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου, ως μαθητής σε σχολείο της Σκωτίας ήταν απλώς «ένα από τα παιδιά», ένα μελετηρό αγόρι με τη δική του καθημερινότητα. Μόνον αργότερα ανέπτυξε αγάπη για τις καλές τέχνες και την οικολογία.

Τον Μάιο του 1962, σε ηλικία 13 ετών, ο μικρός πρίγκιπας άρχισε να φοιτά στο ιδιωτικό σχολείο Γκόρντονστουν στη βόρεια ακτή της Σκωτίας, από όπου είχε αποφοιτήσει και ο πατέρας του, πρίγκιπας Φίλιππος.

Τι λέει η διευθύντρια

«Ολοι μας στο Γκόρντονστουν νιώθουμε τιμή και υπερηφάνεια που ένας διάδοχος του βρετανικού στέμματος φοίτησε στο σχολείο μας», λέει η σημερινή διευθύντρια, Λίζα Κερ. «Εχει για εμάς μεγάλη σημασία ότι οι δεξιότητες που θα επιδείξει ως μελλοντικός βασιλιάς της Βρετανίας αποκτήθηκαν και καλλιεργήθηκαν εδώ». Οι προηγούμενες γενεές Βρετανών βασιλοπαίδων δεν φοιτούσαν σε εκπαιδευτικά ιδρύματα, αλλά μορφώνονταν με δασκάλους κατ’ οίκον.

Ο πρίγκιπας Κάρολος έχει παραδεχθεί ότι κάποιες πτυχές της σχολικής του ζωής ήταν σκληρές και δύσκολες. Οι συμμαθητές του θυμούνται ότι συχνά έπεφτε θύμα σχολικού εκφοβισμού, επειδή όλοι έπρεπε να κάνουν την πρωινή τους γυμναστική και μετά να πλυθούν με κρύο νερό. Βιογραφίες του, εξάλλου, αναφέρουν ότι το 1963 ο πρίγκιπας Κάρολος είχε γράψει στην οικογένειά του τα εξής: «Οι άνθρωποι στον κοιτώνα μου είναι άθλιοι. Πετούν παντόφλες όλο το βράδυ ή με χτυπούν με τα μαξιλάρια. Εύχομαι να μπορούσα να επιστρέψω σπίτι».

Η σημερινή διευθύντρια του σχολείου, όταν ρωτήθηκε αν ο πρίγκιπας ήταν ευτυχισμένος, απάντησε: «Υποθέτω ότι για όλους μας υπάρχουν καλές και κακές ημέρες στη σχολική μας ζωή. Προφανώς αυτές οι “κακές” ενδιαφέρουν περισσότερο τα ΜΜΕ. Ο πρίγκιπας έχει επανειλημμένως δηλώσει ότι μένει έκπληκτος από τις συκοφαντίες που ακούγονται κατά του Γκόρντονστουν και σε πολλές ομιλίες του έχει πει ότι η επίδραση του συγκεκριμένου σχολείου υπήρξε θετική για τον ίδιο», κατέληξε. Η διευθύντρια, επίσης, αναφέρει ότι ο πρίγκιπας Κάρολος, στα σχολικά χρόνια, αγαπούσε ιδιαίτερα τη μουσική αλλά και το θέατρο, συχνά λάμβανε μέρος σε σχολικές παραστάσεις και τα κατάφερνε μια χαρά με την υποκριτική τέχνη.

Πηγή: Καθημερινή

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ