Δημοσκόπηση στη Βρετανία για την παρουσία του Χάρι στη στέψη του Καρόλου

Newsroom
Newsroom

Παρ' όλα αυτά δημοφιλέστερο μέλος της βασιλικής οικογένειας θεωρείται από τους ερωτηθέντες ο πρίγκιπας Γουίλιαμ

Στην Βρετανία ο λαός… μίλησε για την παρουσία η όχι του πρίγκιπα Χάρι στη στέψη του βασιλιά Καρόλου και απαίτησε με την ψήφο του σε δημοσκόπηση που έγινε, να είναι παρών ο Δούκας του Σάσεξ στην τελετή. Από την άλλη, όμως, ως δημοφιλέστερο μέλος της βασιλικής οικογένειας ψηφίστηκε ο πρίγκιπας Ουίλιαμ.

Την δημοσκόπηση έκανε η εταιρεία Ipsos για λογαριασμό της εφημερίδας London Evening Standard. Στο ερώτημα αν ο πρίγκιπας Χάρι πρέπει να δώσει ή όχι το παρών στην στέψη του πατέρα του Καρόλου ως βασιλιά της Βρετανίας, ο κόσμος… ψήφισε δαγκωτό Δούκα του Σάσεξ.

Το 60% των ενήλικων ερωτηθέντων είπε ότι ο πρίγκιπας Χάρι πρέπει να είναι εκεί, ενώ μόνο το 30% απάντησε ότι… πρέπει να μείνει σπίτι του και να μην πάει στην τελετή.

Η δημοσκόπηση αποκάλυψε πάντως, μια διαφορά ηλικίας μεταξύ εκείνων που θέλουν να είναι ο πρίγκιπας Χάρι στη στέψη του πατέρα του και και εκείνων που… θέλουν να τη δει από την τηλεόραση του σπιτιού του.

Η ηλικιακή ομάδα 55 και άνω εμφανίζεται διχασμένη με το 42% να μην θέλουν να παραστεί ο Δούκας του Σάσεξ στην τελετή της 6ης Μαϊου στο Αββαείο του Ουέστμινστερ και το 47% να διαφωνεί.

Από την άλλη πλευρά, τρία στα τέσσερα άτομα της ηλικιακής ομάδας 18 έως 34 ετών απάντησαν ότι ο δευτερότοκος γιος του βασιλιά Καρόλου δεν θα πρέπει να απουσιάσει από την τελετή, ενώ το ίδιο λέει και η πλειοψηφία (65%) των ατόμων ηλικίας 35 έως 54 ετών.

Δημοφιλέστερο πρόσωπο Ουίλιαμ, καταποντίστηκε ο Κάρολος

H ίδια δημοσκόπηση έδειξε ότι ο πρίγκιπας Ουίλιαμ είναι μακράν το δημοφιλέστερος μέρος της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας. Στο ερώτημα ποιο είναι το αγαπημένο σας πρόσωπο στη βασιλική οικογένεια, το 62% ψήφισε πρίγκιπα Ουίλιαμ, το 58% ψήφισε πρίγκιπα Χάρι και ακολούθησαν η αείμνηστη βασίλισσα Ελισάβετ με 47%, η Κέιτ Μίντλετον με 21% και μόλις 9% ψήφισε τον βασιλιά Κάρολο.

Στο ερώτημα ψηφίστε δυο ή τρία πρόσωπα ως τα πιο αγαπημένα σας από τη βασιλική οικογένεια, ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ πήρε 50%. Στη συνέχεια ήρθε ο βασιλιάς Κάρολος με 32%, μετά ακολούθησε η σύζυγος του Ουίλιαμ, Κέιτ Μίντλετον με 29% και 4ος και… καταϊδρωμένος ήταν ο πρίγκιπας Χάρι με ποσοστό μόλις 17%.

Όσο για το αν το βιβλίο του πρίγκιπα Χάρι, το Spare, στο οποίο ο γιος του Καρόλου… σέρνει τα εξ αμάξης στους δικούς του, έχει επηρεάσει τη γνώμη του κόσμου για την βασιλική οικογένεια, οι Βρετανοί… άκουσαν βερεσέ τα λόγια του Δούκα του Σάσεξ. Ο κόσμος εξέφρασε θετική γνώμη σε ποσοστό 53% για την βασιλική οικογένεια, ενώ το 51% έδειξε πως είναι… φαν του βασιλιά Καρόλου και έχει θετική άποψη γι΄αυτόν.

Πηγή: newsit.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ