Διπλωματικές πηγές: Δεν έγινε διάλογος με την Τουρκία στο ΝΑΤΟ

Διπλωματικές πηγές: Δεν έγινε διάλογος με την Τουρκία στο ΝΑΤΟ

Η αλήθεια για τις «τεχνικές συζητήσεις» για τις οποίες μιλά η Άγκυρα

Διαψεύδει η Αθήνα τους ισχυρισμούς της Άγκυρας περί «ανταλλαγής απόψεων»(ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) στο πλαίσιο «τεχνικών συζητήσεων» στο ΝΑΤΟ.

Διπλωματικές πηγές τονίζουν ότι ο Έλληνας αξιωματικός μετέβη στο γραφείο του Προέδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ προκειμένου υποβάλει τα σχόλια της ελληνικής πλευράς επί των προτάσεων του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ για ενδεχόμενο μηχανισμό αποκλιμάκωσης.

Ο Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής ζήτησε από τον Έλληνα Αξιωματικό σειρά διευκρινήσεων επί των υποβληθέντων σχολίων.

Όπως υπογραμμίζουν διπλωματικές πηγές, δεν υπήρξε διάλογος με τον Τούρκο αξιωματικό. Επιπρόσθετα, οι αναφορές σε «ανταλλαγή απόψεων» στο πλαίσιο «τεχνικών συζητήσεων» εντάσσονται στη διαρκή προσπάθεια της Τουρκίας να παρουσιάσει μια εικόνα που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα προκειμένου να αποφύγει την επιβολή κυρώσεων για τις παράνομες ενέργειές της.

Νωρίτερα το τουρκικό υπουργείο Άμυνας είχε υποστηρίξει ότι πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των τεχνικών αντιπροσωπειών της Ελλάδας και της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με το ίδιο «έγινε ανταλλαγή απόψεων στη συνάντηση όπου συζητήθηκαν μέτρα για την πρόληψη πιθανής παρέμβασης μεταξύ στρατιωτικών παραγόντων».

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ακόμη ότι προγραμματίζεται νέα επικοινωνία τις επόμενες ημέρες.

Πηγή: protothema.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ