Εμβόλιο: Κοντά στο 1 δισεκατομμύριο οι χορηγηθείσες δόσεις παγκοσμίως

Εμβόλιο: Κοντά στο 1 δισεκατομμύριο οι χορηγηθείσες δόσεις παγκοσμίως

Αξιοποιήθηκε σχεδόν κάθε μέσο από τις χώρες για να γίνουν τα εμβόλια μαζικά και γρήγορα

Μετά από τέσσερις μήνες έχουν χορηγηθεί παγκοσμίως σχεδόν ένα δισεκατομμύριο δόσεις εμβολίων κατά του κορωνοϊού.

Σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου, από τις μεγαλύτερες πόλεις έως τα μικρότερα χωριά, αξιοποιούνται όλες οι εγκαταστάσεις για την χορήγηση εμβολίων, όπως συμβαίνει στο Σόλσμπερι της Αγγλίας και τον καθεδρικό νάο της περιοχής.

«Ο Καθεδρικός βρίσκεται 800 χρόνια εδώ για δύο λόγους. Πρώτον για να δοξάσει τον Θεό. Ο άλλος λόγος είναι να υπηρετεί τους ανθρώπους του Θεού. Αυτή την περίοδο, ο πιο αποτελεσματικός τρόπο για να κάνουμε και τα δύο είναι αυτός ακριβώς» λέει ο Σεβασμιότατος Νίκος Παπαδόπουλος.

Στη Γαλλία υπάρχει ειδικό λεωφορείο εμβολιασμών. Στην επαρχία της Ρεμς, το ειδικά διαμορφωμένο λεωφορείο περνάει από αγροτικές περιοχές και εμβολιάζει ηλικιωμένους που δεν μπορούν να κάνουν μεγάλες αποστάσεις.

Στην μακρινή Ιορδανία, ειδικά βαν μεταφέρουν Σύρους πρόσφυγες στην πόλη Μάφρακ, προκειμένου να έχουν και αυτοί την ευκαιρία να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού.

Μετανάστες και πρόσφυγες εμβολιάζονται είτε εντός κλινικής είτε εκτός, στο λεωφορείο που τους μεταφέρει.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι εμβολιασμοί γίνονται μαζικά καθώς έχει αξιοποιηθεί ακόμη και η Disneyland στην Καλιφόρνια ως εμβολιαστικό κέντρο. Η χώρα είναι πρώτη παγκοσμίως στους εμβολιασμούς, έχοντας ξεπεράσει τα 200 εκατομμύρια.

Στη Βραζιλία, οι εμβολιασμοί ξεκίνησαν με ενθουσιασμό, πλέον όμως υπάρχουν σοβαρά προβλήματα καθώς πάνω από 1,5 εκατομμύριο πολίτες έχουν χάσει το ραντεβού για τη δεύτερη δόση.

 

Πηγή: euronews.com

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ