Επίθεση Λαβρόφ σε Σολτς: "Το Βερολίνο έχασε κάθε ίχνος ανεξαρτησίας"

Επίθεση Λαβρόφ σε Σολτς: "Το Βερολίνο έχασε κάθε ίχνος ανεξαρτησίας"
Newsroom
Newsroom

"Έχουμε πληροφορίες πως, στις διαπραγματεύσεις για την ειρήνη, η ουκρανική πλευρά ελέγχεται από το Λονδίνο και την Ουάσινγκτον", είπε σήμερα ο Ρώσος ΥΠΕΞ

Το Βερολίνο έχασε και τα τελευταία ίχνη ανεξαρτησίας όταν ανέλαβε την εξουσία η κυβέρνηση του Όλαφ Σολτς, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Μιλώντας στον εκπαιδευτικό μαραθώνιο «Νέοι Ορίζοντες» που διοργανώνει ο Σύλλογος «Ζνάνιε» (Γνώση), ο Λαβρόφ δήλωσε ότι η Ρωσική Ομοσπονδία έχει πληροφορίες πως, στις διαπραγματεύσεις για την ειρήνη, η ουκρανική πλευρά ελέγχεται από το Λονδίνο και την Ουάσινγκτον.

Η Δύση δεν χρειάζεται Ουκρανία, την βλέπει ως αναλώσιμη, σημείωσε μεταξύ άλλων ο Ρώσος ΥΠΕΞ στην ομιλία του.

Αναφορικά με τη προοπτική της ένταξης της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, ο Λαβρόφ σημείωσε ότι η Βορειοατλαντική Συμμαχία υπολογίζει εδώ και πολλά χρόνια τα εδάφη των δύο χωρών στον σχεδιασμό της για την προώθησή της προς την Ανατολή. «Τόσο η Φινλανδία όσο και η Σουηδία και άλλες ουδέτερες χώρες συμμετέχουν εδώ και πολλά χρόνια σε στρατιωτικές ασκήσεις του ΝΑΤΟ. Το ΝΑΤΟ υπολογίζει αυτά τα εδάφη κατά τον στρατιωτικό σχεδιασμό του για την προώθηση προς την Ανατολή».

Πηγή: protothema.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ