Επίτιμη διδάκτωρ για την προσφορά της στην μόδα χρίστηκε η Ναόμι Κάμπελ

Newsroom
Newsroom

«Ποτέ μην παραιτείστε», είπε κατά την διάρκεια της ομιλίας της στην ορκωμοσία στο University of the Creative Arts του Λονδίνου

Ένα από τα μεγαλύτερα supermodels της δεκαετίας του ‘90 αλλά και μία από τις πιο αναγνωρίσιμες φιγούρες της μόδας γενικά, η Ναόμι Κάμπελ έχει γράψει ιστορία (έγινε το πρώτο μαύρο μοντέλο που βρέθηκε στο εξώφυλλο της Vogue) κι έχει χτίσει τον δικό της μύθο που πλέον, ήρθε να επισφραγιστεί και…ακαδημαϊκά. 

Για την ακρίβεια, το University of the Creative Arts του Λονδίνου έχρισε την Κάμπελ επίτιμη διδάκτορά του για την συνολική προσφορά της στον χώρο της μόδας. 

Το μοντέλο εμφανίστηκε στην τελετή ορκωμοσίας στο Royal Festival Hall με ένα μπεζ σύνολο αλλά και τον πατροπαράδοτο τήβεννο και το καπέλο και πήρε το βήμα για να βγάλει ομιλία ενώπιων των παρευρισκομένων. 

Κατά την διάρκεια της παρουσίασής της στην τελετή, υπογραμμίστηκε ιδιαίτερα από την πλευρά του πανεπιστημίου το πόσο έχει ευαισθητοποιήσει για κοινωνικά ζητήματα η Κάμπελ, η οποία, έχει και έντονη ακτιβιστική δράση. 

Το ίδιο το μοντέλο φάνηκε συγκινημένο κατά την διάρκεια της τιμητικής αυτής διάκρισης, δίνοντας παράλληλα κάποιες σημαντικές συμβουλές: «Μην αφήσετε ποτέ κανέναν να αλλάξει τον τρόπο που νιώθετε, αλλάξτε την τροχιά την δική σας, του οράματός σας και αυτού που θέλετε για τον εαυτό σας». 

Η Ναόμι Κάμπελ δεν παρέλειψε να σημειώσει επίσης και κάποια πράγματα για την ανατροφή της, όπως το ότι μεγάλωσε ανάμεσα σε δυναμικές γυναίκες, ενώ συνόψισε το τρίπτυχο της επιτυχίας ως εξής: «αφοσίωση, αποφασιστικότητα, επιμονή». Ή πολύ απλά, «Μην παραιτείστε».

 

Με αφορμή την ακαδημαϊκή της αυτή διάκριση, η 52χρονη έδωσε και μία συνέντευξη στο BBC και την Σόφι βαν Μπρούγκεν, κατά την διάρκεια της οποίας έδωσε επιπλέον συμβουλές. Είπε, μεταξύ άλλων, πως: «Πρέπει να εμπιστεύεσαι το ένστικτό σου. Πρέπει, γιατί στην πραγματικότητα εσύ ξέρεις τι κάνει για σένα, αλλά, φυσικά, έχεις ανάγκη και την επιβεβαίωση από άλλους ανθρώπους, αλλά, κατά βάθος, εσύ ξέρεις». 

Σημαντικό για το μοντέλο ήταν να αναφερθεί και στην συμπεριληπτικότητα που οφείλει να έχει η μόδα κατά την ομιλία της («Όλοι είναι ίσοι, όλοι έχουν προσόντα»), θέμα που επανέφερε και στην συνέντευξή της, λέγοντας για τον χώρο της μόδας: «Δεν θέλω να ακούω άλλα λόγια, θέλω να δω πράξεις. Γιατί ξέρω ποιοι κάνουν πράξεις και ποιοι απλά το λένε γιατί δεν θέλουν να μπλέξουν».

Η Ναόμι Κάμπελ μίλησε επίσης για την μητρότητα, μιας και πέρυσι απέκτησε μία κόρη, την οποία, όπως είπε η ίδια, έχει καταφέρει να «εκπαιδεύσει» στο να μπορεί να κάνει έναν καλό 12ωρο ύπνο, ήδη από όταν ήταν 2 μηνών, με την βοήθεια ειδικού. 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ