Έρευνα για τη σφαγή αμάχων στην Bucha προαναγγέλλει ο ΟΗΕ

«Το επόμενο στάδιο είναι η διεξαγωγή μιας έρευνας» για όσους βρέθηκαν νεκροί και φορούσαν πολιτικά – Στην στέγη του δημαρχείου της Μπούτσα υψώθηκε και πάλι η ουκρανική σημαία, για πρώτη φορά μετά την κατοχή της πόλης από τους Ρώσους

Έρευνα για τις συνθήκες θανάτου των νεκρών που φορούσαν πολιτικά στην Bucha μετά την αποχώρηση ρωσικών στρατευμάτων προανήγγειλε uψηλόβαθμο στέλεχος του ΟΗΕ που επισκέφθηκε την πόλη, κοντά στο Κίεβο.

«Ο κόσμος είναι ήδη βαθύτατα σοκαρισμένος», είπε ο Μάρτιν Γκρίφιθς, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας, αρμόδιος για τις Ανθρωπιστικές Υποθέσεις, μιλώντας σε ένα μέλος του δημοτικού συμβουλίου της Bucha. Διαβεβαίωσε ότι «το επόμενο στάδιο είναι η διεξαγωγή μιας έρευνας».

Ο Βρετανός διπλωμάτης έφτασε στην Bucha γύρω στις 13.00 συνοδευόμενος από τον Αμίν Αουάντ, τον συντονιστή των Ηνωμένων Εθνών για την ουκρανική κρίση. Μαζί πήγαν μπροστά στο δημαρχείο, λίγα λεπτά αφότου υψώθηκε στη στέγη του και πάλι η ουκρανική σημαία, για πρώτη φορά μετά την κατοχή της πόλης από τους Ρώσους.

Ο Γκρίφιθς μίλησε με ένα στέλεχος του δήμου και στη συνέχεια πήγε πεζός στον μαζικό τάφο που έσκαψαν οι Ουκρανοί κοντά σε μια εκκλησία. Εκεί μίλησε για περίπου 20 λεπτά με έναν τοπικό αξιωματούχο ο οποίος του εξήγησε πώς σκοτώνονταν οι άμαχοι τις τελευταίες εβδομάδες.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ