Φωτιές στην Τουρκία: Επίθεση οργισμένων πολιτών στον Τσαβούσογλου

Φωτιές στην Τουρκία: Επίθεση οργισμένων πολιτών στον Τσαβούσογλου

Οι φωτιές στη γειτονική Τουρκία έχουν επιφέρει τέσσερις νεκρούς, ενώ έχουν γεμίσει οργή τους κατοίκους των καμένων περιοχών που ζητούν από την κυβέρνηση να ενισχύσει τις δυνάμεις πυρόσβεσης.

Οι φωτιές στην Τουρκία μαίνονται στο νότιο τμήμα της χώρας, ενώ ο τραγικός απολογισμός μέχρι τώρα είναι τέσσερις νεκροί. Η κατάσταση έχει γεμίσει θλίψη και οργή τους κατοίκους με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου να τη νιώθει από πρώτο χέρι όταν πήγε να επισκεφθεί την Αττάλεια.

Οι πολίτες διαμαρτυρήθηκαν στον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών για τις λιγοστές εναέριες δυνάμεις που έχουν σταλεί στην περιοχή για την κατάσβεση των πυρκαγιών. Οι κάτοικοι ρωτούσαν τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου αν ολόκληρη η Τουρκία διαθέτει μόνο τρία αεροπλάνα.

«Είχαμε τρία αεροπλάνα. Τρία ήταν εδώ και μετά τα στείλαμε σε άλλες περιοχές», δικαιολογήθηκε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Οι κάτοικοι του φώναζαν: «Μπράβο! Υπάρχουν άλλα 10 αεροπλάνα που κοιμούνται».

 

 

Η φράση που εξόργισε

«Σας μιλάω ειλικρινά», είπε κάποια στιγμή ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κλιμακώνοντας την οργή των πολιτών που θεώρησαν ότι ο υπουργός λέει ψέματα. «Έχει μείνει ίχνος ειλικρίνειας; Η χώρα κάηκε!», φώναζαν οι πολίτες. Κάποιοι, μάλιστα, του πέταξαν νερό σε ένα πρωτοφανές συμβάν.

 

Δείτε επίσης:

 

Τέσσερις νεκροί στις δασικές πυρκαγιές στην Τουρκία

Πηγή: In.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ