Γαλλία: Αντίστροφη μέτρηση για τον β' γύρο των προεδρικών εκλογών

Την Τετάρτη οι δύο μονομάχοι θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους σε μια πολυαναμενόμενη τηλεμαχία

Μία εβδομάδα απέμεινε μέχρι τον δεύτερο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών.

Μία εβδομάδα μέχρι η διχασμένη, θυμωμένη και συχνά αναποφάσιστη Γαλλία να επιλέξει αν για την επόμενη πενταετία τα κλειδιά του Μεγάρου των Ηλυσίων θα παραμείνουν στην τσέπη του νυν προέδρου ή θα πάνε για πρώτη φορά σε γυναικεία (και μάλιστα ακροδεξιά) χέρια.

Την Τετάρτη οι δύο μονομάχοι θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους σε μια πολυαναμενόμενη τηλεμαχία, κατά την οποία η Μαρίν Λε Πεν θα δείξει αν πήρε το μάθημά της από το 2017, όταν είχε εμφανιστεί στο debate κουρασμένη και απροετοίμαστη.«Είναι μια στιγμή που θα μας επιτρέψει να αντιπαραθέσουμε όσα κάναμε και να συζητήσουμε τα αποτελέσματά τους. Άρα ναι, θα είναι σημαντική στιγμή της εκστρατείας», σχολίασε η Λε Πεν σε τηλεοπτική της συνέντευξη.

Ανάμεσα στα θέματα που ανησυχούν τους Γάλλους, η αγοραστική δύναμη είναι το πρώτο. Όμως οι ψηφοφόροι θεωρούν ότι τα προγράμματα των δύο υποψηφίων για το κλίμα είναι απογοητευτικά. Ο Εμανουέλ Μακρόν επικρίνεται για τη δράση του, η δε Λε Πεν για την ουσία.

Η υποψήφια για την προεδρία πάντως διευκρινίζει πως «δεν είμαι αρνήτρια της κλιματικής αλλαγής. Έχω ένα πρότζεκτ που λαμβάνει ακριβώς υπ' όψιν το περιβάλλον και την οικολογία».

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ