Γαλλία και Λουξεμβούργο στέλνουν υγειονομικούς στην Πορτογαλία

Γαλλία και Λουξεμβούργο στέλνουν υγειονομικούς στην Πορτογαλία

Τα νοσοκομεία της χώρας έχουν φθάσει στα όρια τους λόγω του μεγάλου αριθμού των ασθενών με κορωνοϊό

Η Πορτογαλία θα υποδεχθεί την επόμενη εβδομάδα δύο ομάδες υγειονομικών, ενισχύσεις που στέλνουν στη χώρα η Γαλλία και το Λουξεμβούργο προκειμένου να βοηθήσουν τα νοσοκομεία τα οποία έχουν φτάσει στα όριά τους εξαιτίας του μεγάλου αριθμού ασθενών με κορωνοϊό, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Το υπουργείο Υγείας αποδέχθηκε την προσφορά βοήθειας από τις κυβερνήσεις του Λουξεμβούργου και της Γαλλίας, με στόχο να υποστηριχθούν οι μονάδες εντατικής θεραπείας στα νοσοκομεία που δέχονται τη μεγαλύτερη πίεση.

Ένας Γάλλος γιατρός και τρεις νοσηλευτές θα σταλούν στο νοσοκομείο της Αλμάντα, στα νότια προάστια της Λισαβόνας. Η ομάδα του Λουξεμβούργου, αποτελούμενη από δύο γιατρούς και δύο νοσηλευτές, θα βοηθήσει στο νοσοκομείο της Εβόρα, στα νοτιοανατολικά, διευκρίνισε το υπουργείο Υγείας. Οι δύο ομάδες αναμένονται στην Πορτογαλία την επόμενη εβδομάδα και θα παραμείνουν για 15 ημέρες.

Η Πορτογαλία είναι από τον Ιανουάριο η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από την πανδημία σε όλο τον κόσμο, αναλογικά με τον πληθυσμό της. Έχει ήδη δεχθεί βοήθεια από τη Γερμανία, που έστειλε μια ομάδα 26 στρατιωτικών γιατρών και νοσηλευτών, οι οποίοι εργάζονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας οκτώ κλινών σε ιδιωτικό νοσοκομείο της Λισαβόνας.

Η Αυστρία και η περιφέρεια της Γαλικίας, στη γειτονική Ισπανία, προσφέρθηκαν να πάρουν ορισμένους ασθενείς για να ανακουφίσουν τα τοπικά νοσοκομεία, όμως η μεταφορά τους στο εξωτερικό παραμένει η ύστατη λύση.

Πηγή: iefimerida.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ