Γερμανία: Αντικρουόμενες απόψεις για τη λειτουργία των ξενοδοχείων τα Χριστούγεννα

Γερμανία: Αντικρουόμενες απόψεις για τη λειτουργία των ξενοδοχείων τα Χριστούγεννα

Η Σαξονία όμως έχει το υψηλότερο ποσοστό νέων κρουσμάτων κορωνοϊού την εβδομάδα ανά 100.000 κατοίκους σε ομοσπονδιακό επίπεδο

Η διαμονή σε ξενοδοχείο ανθρώπων που θα βρουν ευκαιρία τα Χριστούγεννα να συναντηθούν με τις οικογένειές τους παραμένει αμφιλεγόμενη λόγω του μεγάλου αριθμού κρουσμάτων κορωνοϊού. Με τη Σαξονία, προστέθηκε σήμερα ακόμα ένα ομόσπονδο κρατίδιο το οποίο αποφάσισε να ανοίξει ξενοδοχεία και πανσιόν για όσους θελήσουν να επισκεφθούν τις οικογένειές τους κατά τη διάρκεια των διακοπών των εορτών.

Η Σαξονία όμως έχει το υψηλότερο ποσοστό νέων κρουσμάτων κορωνοϊού την εβδομάδα ανά 100.000 κατοίκους σε ομοσπονδιακό επίπεδο. Επιπλέον, πέντε από τις δέκα πλέον πληγείσες περιοχές βρίσκονται εκεί.

Άλλα ομόσπονδα κρατίδια, όπως η Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, το Σλέσβιχ-Χολστάιν και το Βερολίνο, είχαν ήδη λάβει παρόμοιες αποφάσεις για το άνοιγμα ξενοδοχείων. Εκπρόσωπος της Γερουσίας του Βερολίνου υπερασπίστηκε την απόφαση. "Οι επισκέψεις από συγγενείς δεν πρέπει να εξομοιωθούν με τα τουριστικά ταξίδια", τόνισε.

Η καγκελάριος Μέρκελ, αντιθέτως, εξέφρασε ανησυχίες: Σε τηλεδιάσκεψη του προεδρείου του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος(CDU), είπε, σύμφωνα με πληροφορίες του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa), ότι "είναι αδύνατο να γίνει διάκριση μεταξύ τουριστικής και ιδιωτικής χρήσης των ξενοδοχείων".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ