Γερμανία: Δεν διαπιστώνεται αυξημένη απειλή από τους Γκρίζους Λύκους

Γερμανία: Δεν διαπιστώνεται αυξημένη απειλή από τους Γκρίζους Λύκους

Η εκπρόσωπος του Γερμανικού Υπουργείου Εσωτερικών επισήμανε πως πρόκειται για μια οργάνωση που εδράζεται σε «εθνικιστική, ρατσιστική, ακροδεξιά» ιδεολογία και παρακολουθείται από την Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος

Δεν διαπιστώνεται αυξημένη απειλή από την οργάνωση των Γκρίζων Λύκων στην Γερμανία λόγω της διένεξης στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Αλίνα Βικ απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ενώ απέφυγε να τοποθετηθεί σχετικά με το ενδεχόμενο η οργάνωση να τεθεί εκτός νόμου, όπως ζήτησε πρόσφατα η Bundestag και όπως συνέβη ήδη στην Γαλλία.

«Το κίνημα «Γκρίζοι Λύκοι» παρακολουθείται από την Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος και αναφέρεται τακτικά στην Έκθεσή της», επισήμανε η κυρία Βικ και έκανε λόγο για μια οργάνωση που εδράζεται σε «εθνικιστική, ρατσιστική, ακροδεξιά» ιδεολογία.

«Επί της αρχής το Υπουργείο Εσωτερικών δεν εκφράζεται σχετικά με ενδεχόμενες ή πραγματικές σκέψεις απαγόρευσης», πρόσθεσε η εκπρόσωπος.

Δράση κατά της τουρκικής ακροδεξιάς οργάνωσης «Γκρίζοι Λύκοι» είχε αποφασίσει να λάβει η Γερμανία θέτοντάς τους εκτός νόμου.

Συγκεκριμένα, πρόταση ψηφίσματος που υπέβαλαν από κοινού οι κοινοβουλευτικές ομάδες της Χριστιανικής Ενωσης (CDU/CSU), του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), των Φιλελευθέρων (FDP) και των Πρασίνων και εγκρίθηκε με ευρεία πλειοψηφία καλεί την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να εξετάσει ενδεχόμενο απαγόρευσης του Κινήματος Ülkücü στη Γερμανία.

Στην αιτιολόγηση του αιτήματος, η οργάνωση χαρακτηρίστηκε ρατσιστική, αντιδημοκρατική και αντισημιτική και περιγράφεται ως «απειλή για την εσωτερική ασφάλεια της χώρας».

Πηγή: in.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ