Γιατρός Μπερλουσκόνι: Καλά στην υγεία του, δεν θριαμβολογούμε, ανήκει σε ευπαθή ομάδα

 Γιατρός Μπερλουσκόνι: Καλά στην υγεία του, δεν θριαμβολογούμε, ανήκει σε ευπαθή ομάδα

Ομαλά εξελίσσεται η κατάσταση της υγείας του πρώην Ιταλού πρωθυπουργού, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ωστόσο, χρειάζεται προσοχή καθώς ανήκει σε ευπαθή ομάδα.

Ο προσωπικός γιατρός του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, Aλμπέρτο Τζανγκρίλο, τόνισε πριν λίγο ότι η υγεία του Ιταλού πρώην πρωθυπουργού «εξελίσσεται ομαλά και η φάση αυτή είναι καθοριστικής σημασίας».

Ο Τζανγκρίλο πρόσθεσε ότι ο «ασθενής είναι ήρεμος» και επανέλαβε ότι είναι «συγκρατημένα αισιόδοξος». «Ο Μπερλουσκόνι αντιδρά με τον καλύτερο τρόπο στην θεραπεία, αλλά δεν μπορούμε να θριαμβολογούμε, διότι ανήκει σε ευπαθή ομάδα», κατέληξε ο προσωπικός γιατρός του Καβαλιέρε.
 

Να σημειωθεί ότι ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι είναι θετικός στον κορωνοϊό, όπως και η σύντροφός του και τα δύο του παιδιά, με τον πρώην πρωθυπουργό να διακομίζεται στο νοσοκομείο με πρώιμο στάδιο πνευμονίας.

Παρατείνεται η ισχύς για την υποχρεωτική χρήση μάσκας στην Ιταλία

Στο μεταξύ, η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε έκανε γνωστό ότι παρατείνεται η ισχύς του μέτρου για την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους, αλλά και σε ανοικτούς, όταν υπάρχει πολυκοσμία και δεν τηρούνται οι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης. Η ισχύς του, κανονικά, έπρεπε να λήξει αύριο.

Παραμένουν σε ισχύ και τα υποχρεωτικά τεστ για όσους φθάνουν στην Ιταλία από δεκαέξι, συνολικά χώρες, ενώ τα μέσα μαζικής μεταφοράς, στο εξής, θα μπορούν να κινούνται με πληρότητα μέχρι 80%.
 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ