Γιγαντώνονται οι διαδηλώσεις στην Κίνα κατά των μέτρων για τον κορωνοϊο

Newsroom
Newsroom

Η οργή των πολιτών ξεχείλισε. Τρία χρόνια μετά τη πανδημία του κορωνοϊού και τους εμβολιασμούς δεν αντέχουν άλλη καραντίνα.

Γιγαντώνονται οι διαδηλώσεις στην Κίνα κατά των αυστηρών μέτρων για τον κορωνοϊό τρία χρόνια μετά το ξέσπασμα της πανδημίας. Διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους της Σαγκάης, όπως και σε σε άλλες περιοχές της Κίνας, αμφισβητώντας για πρώτη φορά την εξουσία του προέδρου Σι Τζινπινγκ και αξιώνοντας την παραίτηση του.

Η οργή των πολιτών ξεχείλισε. Τρία χρόνια μετά τη πανδημία του κορωνοϊού και τους εμβολιασμούς δεν αντέχουν άλλη καραντίνα.

Οι διαδηλώσεις δεν γίνονται μόνο έξω από το εργοστάσιο της APPLE στο εργοστάσιο της Foxconn αλλά έχουν εξαπλωθεί σε όλη τη χώρα.

Για πρώτη φορά ακούγονται συνθήματα κατά του προέδρου Σιτζινπίγκ. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η φωτιά που ξέσπασε σε χώρο καραντίνα στην Σινζιάνγκ με αποτέλεσμα να καούν ζωντανοί 10 άνθρωποι.

Τα γεγονότα που έγιναν το βράδυ του Σαββάτου και τα ξημερώματα της Κυριακής με πολλές αγρυπνίες και διαδηλώσεις από νέους σε όλη τη χώρα, συχνά σε πανεπιστημιουπόλεις, που κρατούσαν λευκά πλακάτ, όχι μόνο συμβολικά για τη φωτιά στην Σινζιάνγκ αλλά και ως μία ένδειξη ότι υφίστανται λογοκρισία.

Διαμαρτυρίες ξέσπασαν στη Σαγκάη και στο Πεκίνο.

Από την οπτική της κινεζικής κυβέρνησης είναι θέμα εθνικής ασφαλείας γιατί η Κίνα ξόδεψε πολλά χρήματα για να εμβολιάσει 1, 4 δις πολίτες. Από τη στιγμή που η τιμή αυξάνεται η τεχνολογία δεν είναι πλέον διαθέσιμη.

Το καθεστώς του Σι Τζινπινγκ εξακολουθεί να υποστηρίζει την μηδενική ανοχή στα κρούσματα μετά από τρία ολόκληρα χρόνια πιέζοντας αφόρητα τους πολίτες που ξεσπούν με τέτοιο μένος για πρώτη φορά.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ