Η αστυνομία ρίχνει δακρυγόνα σε πορεία Υπερηφάνειας στην Άγκυρα

Η αστυνομία ρίχνει δακρυγόνα σε πορεία Υπερηφάνειας στην Άγκυρα
Newsroom
Newsroom

Μετά την Κωνσταντινούπολη, η Τουρκία του Ερντογάν μπλοκάρει και την παρέλαση στην πρωτεύουσα, συλλαμβάνοντας με άγριο τρόπο δεκάδες διαδηλωτές.

Η αστυνομία της Τουρκίας έκανε την Τρίτη χρήση δακρυγόνων και σπρέι πιπεριού, για να σταματήσει μια πορεία Υπερηφάνειας της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+ στην Άγκυρα, προχωρώντας σε τουλάχιστον 36 συλλήψεις αφότου οι αρχές απαγόρευσαν τέτοιου είδους πορείες σε πόλεις σε όλη τη χώρα, για λόγους ασφαλείας.

Δημοσιογράφοι του Reuters είδαν αστυνομικούς να ρίχνουν σπρέι πιπεριού σε ακτιβιστές και να τους σέρνουν στο έδαφος, πριν τους περάσουν χειροπέδες και τους βάλουν μέσα σε λεωφορεία της αστυνομίας. Η UniKuir, οργάνωση ακτιβιστών ΛΟΑΤΚΙ+ που έχει την έδρα της στην Άγκυρα, δήλωσε ότι τουλάχιστον 36 άτομα συνελήφθησαν.

Επεισόδια και συλλήψεις και στην Κωνσταντινούπολη

Την περασμένη εβδομάδα στην Κωνσταντινούπολη, η αστυνομία διέλυσε τη μεγάλη ετήσια πορεία Υπερηφάνειας και έθεσε υπό κράτηση περισσότερα από 300 άτομα.

Χιλιάδες άνθρωποι συνηθίζουν να παρίστανται στις ετήσιες πορείες Υπηρηφάνειας στη λεωφόρο Ιστικλάλ, την κύρια λεωφόρο της Κωνσταντινούπολης, αλλά τα τελευταία χρόνια η κυβέρνηση, υπό τον πρόεδρο Ερντογάν και το ισλαμιστικό κόμμα του Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), έχει σκληρύνει τη στάση της για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων.

Η ομοφυλοφιλία δεν είναι έγκλημα στην Τουρκία, αλλά  η εχθρότητα προς αυτήν είναι ευρέως διαδεδομένη και η αστυνομική καταστολή στις παρελάσεις Υπερηφάνειας γίνεται όλο και πιο σκληρή με την πάροδο των ετών.

 

Πηγή: in.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ