Η βασίλισσα των πειρατών

Η Τσινγκ Σι γεννήθηκε το 1775 και πέθανε το 1844

Η Τσινγκ Σι (1775 – 1844) ήταν μια πόρνη στα παράλια της Κίνας, πιθανόν από πολύ μικρή ηλικία, την οποία ερωτεύθηκε και παντρεύτηκε το 1801 ο Τσενγκ Υί. 

Πειρατής που υπερασπιζόταν τα συμφέροντα των κληρονόμων του βιετναμέζικου θρόνου εναντίον των κινεζικών δυναστειών, των Πορτογάλων και των Γάλλων, ο Τσενγκ κατάφερε με τη βοήθεια της Τσινγκ να αναδειχτεί αρχιπειρατής το 1805 ενός στόλου 1.200 καραβιών και 70.000 πειρατών. Οι πειρατές αναγνωρίζονταν από τα έξι χρώματα (κόκκινο, μαύρο, μπλε, κίτρινο και βιολετί), είχαν μοιράσει τη θάλασσα της Κίνας, και είχαν συμφωνήσει να δρουν υπό τη διεύθυνση του Τσενγκ.

Όταν ο σύζυγός της πέθανε το 1807, η Τσινγκ κατάφερε να επιβάλλει στην αρχηγία του πειρατών τον Τζανγκ Μπάο Σάι, γιό ενός φτωχού ψαρά, τον οποίο ο Τσενγκ είχε υιοθετήσει σε ηλικία 15 ετών. Έκτοτε, η Τσινγκ ήταν ο πραγματικός αρχηγός και ο Τζανγκ η μαριονέτα της.

Η βασιλεία της κράτησε μέχρι το 1810, όταν ηττήθηκε από τους Κινέζους, με την υποστήριξη των Πορτογάλων και Γάλλων των οποίων τα συμφέροντα απειλούσαν οι πειρατές.

Η Τσινγκ παντρεύτηκε τον Τζανγκ, και μετά τον θανατό του το 1822, επέστρεψε στη γενέτειρά της, Γκουγκντάν, όπου άνοιξε ένα πορνείο και ένα καζίνο.

Πέθανε στον ύπνο της σε ηλικία 69 ετών.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ