Η Βρετανία εξετάζει να εξαιρέσει τους πλήρως εμβολιασμένους από την ταξιδιωτική καραντίνα

Η Βρετανία εξετάζει να εξαιρέσει τους πλήρως εμβολιασμένους από την ταξιδιωτική καραντίνα

Ελπίδες για διακοπές σε Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία και Γαλλία δημιουργεί η βρετανική κυβέρνηση – Στόχος να ανοίξουν οι διακοπές για τους εμβολιασμένους Βρετανούς


Την εξαίρεση των πλήρως εμβολιασμένων Βρετανών από την υποχρέωση καραντίνας εξετάζει η Βρετανική κυβέρνηση, δημιουργώντας ελπίδες σε όσους έχουν εμβολιαστεί για διακοπές στο εξωτερικό.

Η Ελλάδα, η Ισπανία, η Ιταλία και η Γαλλία είναι οι πλέον δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί. Ωστόσο παραμένουν στην πορτοκαλί ταξιδιωτική λίστα της Βρετανίας. Ο Ματ Χάνκοκ επιβεβαίωσε ότι το υπουργικό συμβούλιο αναζητά τρόπους για να εξαιρεθούν όσοι επιστρέψουν από διακοπές σε χώρες της πορτοκαλί λίστας από την υποχρεωτική αυτοαπομόνωσης 10 ημερών. Ο Βρετανός υπουργός Υγείας ανέφερε ότι σκέφτονται την κατάργηση της καραντίνας και την αντικατάστασή της από καθημερινά τεστ κορωνοϊού. Ωστόσο, το σχέδιο πρέπει να λάβει και την έγκριση των επιστημόνων.

Παράλληλα, ο Ματ Χάνκοκ ανέφερε ότι η χώρα βρίσκεται σε τροχιά για την «Ημέρα της Ελευθερίας» και την πλήρη άρση των περιορισμών στις 19 Ιουλίου.

Έντονες αντιδράσεις από τους εκπροσώπους του τουρισμού

Η βρετανική κυβέρνηση αναζητά εναλλακτικά μέτρα για διακοπές στο εξωτερικό, μετά τις έντονες αντιδράσεις των εκπροσώπων του τουρισμού αλλά και των αερομεταφορέων, για τους περιορισμούς της κυβέρνησης.

Ερωτηθείς για το εάν το σχέδιο θα τεθεί σε εφαρμογή νωρίτερα από τον Αύγουστο,
ο Χάνκοκ είπε: «Θα το κάνουμε όταν είναι ασφαλές». Η κυβέρνηση, εξήγησε στο LBC Radio, ανησυχεί για τα διεθνή ταξίδια και δεν θέλει να διακινδυνεύσει την πρόοδο που έχει γίνει κατά του κορωνοϊού. «Ωστόσο, το νόημα του εμβολιαστικού προγράμματος είναι να αρθούν περιορισμοί και οι πολίτες να μείνουν ασφαλείς λόγω των εμβολίων και όχι λόγω των μέτρων», πρόσθεσε.

Το σχέδιο αφορά μόνον όσους έχουν κάνει τις δύο δόσεις του εμβολίου, για τους οποίους ενδέχεται να προβλεφθεί η καθημερινή διενέργεια εξετάσεων, αντί για αυτοαπομόνωση.

Χθες, ο Βρετανός πρωθυπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο άρσης των περιορισμών για τα διεθνή ταξίδια στο εγγύς μέλλον. Ωστόσο διευκρίνισε ότι η προτεραιότητα είναι η διασφάλιση της δημόσιας υγείας και η αναχαίτιση της πανδημίας.

Η Ryanair και η Manchester Airports Group, που διαχειρίζεται τρία μεγάλα αεροδρόμια, ετοιμάζονται για νομικά μέτρα κατά της κυβέρνησης, ζητώντας περισσότερη διαφάνεια για τις προϋποθέσεις κατάταξης μιας χώρας στην πράσινη, την πορτοκαλί ή την κόκκινη λίστα.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ