Η Χαμάς επιβεβαίωσε νέα απελευθέρωση ομήρων προς το Ισραήλ
Το ερχόμενο Σάββατο
Η Χαμάς διαβεβαίωσε σήμερα ότι η επόμενη απελευθέρωση ομήρων προς το Ισραήλ θα γίνει το Σάββατο όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί.
Κατά την «πρώτη φάση» της συμφωνηθείσας εκεχειρίας στη Γάζα, διάρκειας έξι εβδομάδων, η Χαμάς αναμένεται να απελευθερώσει 33 ομήρους με αντάλλαγμα την απελευθέρωση Παλαιστινίων που κρατούνται σε φυλακές του Ισραήλ.
Νωρίτερα, ο Νάχεντ αλ Φαχούρι, επικεφαλής του γραφείου για τους αιχμαλώτους της Χαμάς, είχε δηλώσει πως οι επόμενοι όμηροι αναμένεται να απελευθερωθούν την Κυριακή (26/01/2025).
Κορυφαίος ισραηλινός αξιωματούχος, ο οποίος μίλησε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters υπό τον όρο να διατηρήσει την ανωνυμία του, τόνισε πως η προθεσμία για την επόμενη απελευθέρωση ομήρων της Χαμάς εκπνέει το Σάββατο, όταν αναμένεται να αφεθούν ελεύθεροι τέσσερις αιχμάλωτοι που απήχθησαν κατά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου 2023 στο νότιο Ισραήλ.
Η συμφωνία εκεχειρίας μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς τέθηκε σε ισχύ το πρωί της Κυριακής. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, η Χαμάς άφησε ελεύθερες τρεις ομήρους και ακολούθησε η απελευθέρωση 90 Παλαιστινίων που κρατούνταν σε ισραηλινές φυλακές
- Θύελλα στο διαδίκτυο για τον ύποπτο χαιρετισμό του Έλον Μασκ
- Γαλλία: Μητέρα κατηγορείται ότι άφησε την 13χρονη κόρη της να πεθάνει από την πείνα
- ΟΗΕ: 915 φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια μπήκαν στη Λωρίδα της Γάζας
