Η Ιαπωνία μειώνει τις εισαγωγές άνθρακα από τη Ρωσία

Όπως προανήγγειλε ο υπουργός Βιομηχανίας της χώρας

Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας ανακοίνωσε πως θα μειώσει προοδευτικά και εν καιρώ, θα τερματίσει τις εισαγωγές άνθρακα από τη Ρωσία, ενώ θα προχωρήσει στην επιβολή περαιτέρω κυρώσεων στη Μόσχα ως αντίποινα για τον πόλεμο στην Ουκρανία, σε συντονισμό με τους συμμάχους της στη Δύση.

Ο ιάπωνας υπουργός Βιομηχανίας, Κόιτσι Χαγκιούντα εξήγησε μιλώντας στον Τύπο, ότι το Τόκιο θα μειώσει προοδευτικά τις εισαγωγές ρωσικού άνθρακα και εννοεί, να τις σταματήσει τελείως στο μέλλον.

Εξάλλου, ο πρωθυπουργός Φούμιο Κισίντα ανήγγειλε ότι θα επιβληθούν περαιτέρω κυρώσεις, κάνοντας λόγο -για πρώτη φορά- περί «εγκλημάτων πολέμου» στην Ουκρανία από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, διαβεβαιώνοντας πως η κυβέρνηση του βρίσκεται σε διαβουλεύσεις, με τις υπόλοιπες χώρες της G7.

Στη Ρωσία, αναλογούσε το 11% των συνολικών εισαγωγών άνθρακα, που έκανε η Ιαπωνία το 2021, σύμφωνα με κυβερνητικά δεδομένα. Η Ρωσία ήταν την ίδια χρονιά, ο πέμπτος μεγαλύτερος προμηθευτής αργού πετρελαίου και υγροποιημένου φυσικού αερίου (ΥΦΑ) της Ιαπωνίας.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ