Η Παλαιστίνη ζητά από το Ισραήλ να κλείσει την πρόσβαση στη Δυτική Όχθη

Το εβραϊκό κράτος κατέχει τη Δυτική Όχθη από το 1967, ένα παλαιστινιακό έδαφος στο οποίο ελέγχει κάθε πρόσβαση.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του παλαιστινιακού υπουργείου Υγείας, περισσότεροι από 4.200 άνθρωποι συνολικά έχουν μολυνθεί από την πανδημία στη Δυτική Όχθη
Η παλαιστινιακή κυβέρνηση ζήτησε από το Ισραήλ να κλείσει όλα τα σημεία διέλευσης με την κατεχόμενη Δυτική Όχθη για να περιορίσει την εξάπλωση του κορωνοϊού, ύστερα από αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 και στις δύο πλευρές.

Η Παλαιστινιακή Αρχή είχε ήδη αποφασίσει την περασμένη εβδομάδα να κλείσει για πέντε ημέρες, με αφετηρία τις 3 Ιουλίου, τις περιοχές που κυβερνά στη Δυτική Όχθη, αλλά η απόφασή της δεν έχει καμία ισχύ στα τμήματα αυτής της περιοχής που τελούν υπό ισραηλινό έλεγχο.

Το εβραϊκό κράτος κατέχει τη Δυτική Όχθη από το 1967, ένα παλαιστινιακό έδαφος στο οποίο ελέγχει κάθε πρόσβαση.

«Τα ποσοστά μόλυνσης έχουν φτάσει σε πρωτοφανή επίπεδα στην Παλαιστίνη για ποικίλους λόγους, συμπεριλαμβανομένου του γεγονότος ότι δεν ελέγχουμε τα σημεία διεύλευσης και τα σύνορά μας», δήλωσε ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός Μοχάμεντ Στάγεχ πριν την εβδομαδιαία κυβερνητική σύσκεψη.

«Ζητάμε από το Ισραήλ να κλείσει όλα τα σημεία διέλευσης και τους Παλαιστινίους που εργάζονται στο Ισραήλ να παραμείνουν στους χώρους εργασίας τους και να μην επιστρέψουν στα παλαιστινιακά εδάφη», πρόσθεσε.

Πάνω από 42.000 κρούσματα στη Δυτική Όχθη 

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του παλαιστινιακού υπουργείου Υγείας, περισσότεροι από 4.200 άνθρωποι συνολικά έχουν μολυνθεί από την πανδημία Covid-19 στη Δυτική Όχθη, 16 εκ των οποίων πέθαναν. Πριν από μια εβδομάδα, ο αριθμός των μολύνσεων ανερχόταν σε 2.015.

Οι περισσότεροι από τους ασθενείς μολύνθηκαν αφού παρευρέθηκαν σε γάμους και κηδείες, ενώ οι υπόλοιποι είναι Παλαιστίνιοι που έχουν μετακομίσει στο Ισραήλ, δήλωσε ο Στάγεχ.

Στα μέσα Ιουνίου, ο Παλαιστίνιος υπουργός Υγείας Μάι αλ Κάιλα ανακοίνωσε ένα δεύτερο κύμα κρουσμάτων, «πιο επικίνδυνο από το πρώτο».

Από την ισραηλινή πλευρά, οι αρχές έχουν ανακοινώσει επισήμως περισσότερες από 30.000 μολύνσεις, εκ των οποίων 330 θανάτους.

Ύστερα από σημαντική αύξηση του αριθμού των ασθενειών μετά την άρση των μέτρων καραντίνας, το Ισραήλ ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα νέους περιορισμούς αποφασίζοντας να κλείσει άμεσα τα μπαρ, νυκτερινά κέντρα, γυμναστήρια και αίθουσες εκδηλώσεων.
 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ