Ινδία: Νέο θλιβερό ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού - SOS εκπέμπουν τα νοσοκομεία

Ινδία: Νέο θλιβερό ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού - SOS εκπέμπουν τα νοσοκομεία

Kαταγράφηκαν περισσότερα από 893.000 νέα κρούσματα της Covid-19, αριθμός ρεκόρ από την έναρξη της πανδημίας.

Παγκόσμιο ρεκόρ κρουσμάτων σημειώθηκε την Παρασκευή παγκοσμίως, καθώς καταγράφηκαν περισσότερα από 893.000 νέα κρούσματα της Covid-19, αριθμός ρεκόρ από την έναρξη της πανδημίας. Αιτία είναι η εκρηκτική αύξηση μολύνσεων στην Ινδία, σύμφωνα τα στοιχεία που προκύπτουν από την καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου έως τις 12.00 σήμερα, ώρα Ελλάδας.

Σημειώνεται πως πάνω από το ένα τρίτο των μολύνσεων καταγράφηκαν στην Ινδία, η οποία ανακοίνωσε την Παρασκευή 332.730 κρούσματα και σήμερα Σάββατο 346.786, αριθμούς πρωτοφανείς για μία και μόνη χώρα μέχρι τώρα. Σε παγκόσμιο επίπεδο, ο μεγαλύτερος αριθμός κρουσμάτων που είχε ανακοινωθεί μέχρι σήμερα ήταν 819.000, στις 8 Ιανουαρίου.

Μέσα σε διάστημα μίας εβδομάδας ανακοινώθηκαν περισσότερα από 5,5 εκατομμύρια κρούσματα, εκ των οποίων τα 2 εκατομμύρια στην Ινδία. Η χώρα αυτή καταγράφει επίσης ρεκόρ θανάτων, με 2.624 το τελευταίο 24ωρο. Η πανδημία έχει στοιχίσει τη ζωή σερ περίπου 190.000 Ινδούς. Οι άλλες χώρες που κατέγραψαν τις περισσότερες μολύνσεις μέσα σε μία εβδομάδα ήταν οι ΗΠΑ (490.000), η Βραζιλία (459.000) και η Τουρκία (404.000).

Την επόμενη εβδομάδα εκτιμάται ότι τα κρούσματα θα ξεπεράσουν τα 150 εκατομμύρια, από την αρχή της πανδημίας. Σύμφωνα με την καταμέτρηση του AFP, από τον Δεκέμβριο του 2019 μέχρι και σήμερα στις 12, τα κρούσματα σε όλον τον κόσμο ανέρχονταν σε 145.544.646.

Σήμα κινδύνου εκπέμπουν τα νοσοκομεία

Στο μεταξύ, τα νοσοκομεία που σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος εκπέμπουν σήμα κινδύνου απευθύνοντας παράκληση για προμήθεια οξυγόνου. Στο Δελχί καταγράφεται ένας θάνατος σε περίπου τέσσερα λεπτά, καθώς το υποχρηματοδοτούμενο σύστημα υγείας καταρρέει. Η κυβέρνηση έχει επιστρατεύσει στρατιωτικά αεροπλάνα και τρένα για να μεταφέρουν οξυγόνο από κάθε πλευρά της χώρας στο Δελχί. Το νοσοκομείο Μπάτρα της πόλης εξέπεμψε SOS τονίζοντας πως είχε 90 λεπτά οξυγόνου για 260 ασθενείς. Ο επικεφαλής υπουργός της πόλης απηύθυνε έκκληση στον πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι: "Σας παρακαλούμε, βοηθήστε μας, θα έχουμε τραγωδία εδώ" είπε ο Αρβίντ Κετζριβάλ. Αισθητή είναι η κρίση και σε άλλες πόλεςι της χώρας με αρκετά νοσοκομεία να απευθύνουν δημόσιες εκκλήσεις για οξυγόνο. Σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα, πολλοί άνθρωποι πέθαναν στις πόλεις Τζαϊπούρ και Αμριτσάρ από την έλλειψη οξυγόνου

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ