ΗΠΑ: Το Ισραήλ θα ανοίξει αύριο το πέρασμα της Ράφα για καύσιμα

Newsroom
Newsroom

Την ίδια ώρα, ο Λευκός Οικός τονίζει ότι είναι απαράδεκτο το Ισραήλ να κλείνει σημεία εισόδου της βοήθειας στη Γάζα

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάθιου Μίλερ τόνισε ότι «η Χαμάς δεν αποδέχτηκε πρόταση κατάπαυσης του πυρός». «Η Χαμάς απάντησε και στην απάντησή της έκανε διάφορες προτάσεις. Αυτό δεν είναι το ίδιο με την αποδοχή» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μίλερ στους δημοσιογράφους στην Ουάσινγκτον.

Παράλληλα, τόνισε ότι το Ισραήλ είπε στις ΗΠΑ ότι θα ανοίξει το κρίσιμο πέρασμα Καρέμ Αμπού Σάλεμ (Κερέμ Σαλόμ) στη Ράφα την Τετάρτη. «Το Ισραήλ έχει δεσμευτεί να ανοίξει ξανά το Κερέμ Σαλόμ αύριο. Εργαζόμαστε για να διασφαλίσουμε ότι αυτό θα συμβεί πραγματικά, ώστε να συνεχίσει να περνάει η ανθρωπιστική βοήθεια».

Ο Μίλερ εκτίμησε ότι η κατάληψη του περάσματος από τις ισραηλινές χερσαίες δυνάμεις και η συγκέντρωση κοντά στη Ράφα δεν σημαίνει ότι επίκειται επίθεση μεγάλης κλίμακας.

«Δεν είναι η εκτίμησή μας ότι έχει ξεκινήσει μια μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση σε αυτό το σημείο. Αλλά αυτό προφανώς μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή και θα συνεχίσουμε να ξεκαθαρίζουμε ότι δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε κάτι τέτοιο».

Λευκός Οίκος: Απαράδεκτο το Ισραήλ να κλείνει σημεία εισόδου της βοήθειας στη Γάζα

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θεωρούν «απαράδεκτο» το κλείσιμο από το Ισραήλ δύο σημαντικών σημείων εισόδου της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, αυτών της Ράφα και του Κερέμ Σαλόμ, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

«Τα κλειστά σημεία διέλευσης πρέπει να ανοίξουν ξανά, είναι απαράδεκτο να είναι κλειστά», δήλωσε η Καρίν Ζαν-Πιερ, διευκρινίζοντας κι αυτός ότι το σημείο εισόδου του Κερέμ Σαλόμ αναμένεται να ανοίξει ξανά αύριο, Τετάρτη.

Ο ΟΗΕ και άλλες διεθνείς υπηρεσίες αρωγής δήλωσαν ότι το κλείσιμο των δύο σημείων διέλευσης προς τον νότο της Γάζας, τη Ράφα, και το ελεγχόμενο από το Ισραήλ Κερέμ Σαλόμ - έχει ουσιαστικά αποκόψει τον παλαιστινιακό θύλακα από την εξωτερική βοήθεια και ελάχιστες προμήθειες υπάρχουν στο εσωτερικό του.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ