ΗΠΑ: Ρεκόρ νοσηλειών στη Γιορτή των Ευχαριστιών

ΗΠΑ: Ρεκόρ νοσηλειών στη Γιορτή των Ευχαριστιών

Εκατομμύρια πολίτες αγνόησαν τις συστάσεις των γιατρών να μην ταξιδέψουν – Τουλάχιστον 110.611 νέες μολύνσεις και έντονες πιέσεις στο σύστημα υγείας


Νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού και νοσηλευομένων κατέγραψαν οι ΗΠΑ στη Γιορτή των Ευχαριστιών, αφότου εκατομμύρια πολίτες αγνόησαν τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς, με πολλούς να εκφράζουν φόβους ότι ξεκίνησε μια δυνητικά επικίνδυνη περίοδος διακοπών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς, καταγράφηκαν τουλάχιστον 110.611 νέες μολύνσεις ενώ τα νοσοκομεία έχουν σχεδόν εξαντλήσει την χωρητικότητά τους.


Συνολικά 90.481 Αμερικανοί νοσηλεύονταν, ενώ αναφέρθηκαν 1.232 νέοι θάνατοι, με το σύνολο στους 263.454, γεγονός που διατηρεί τις ΗΠΑ ως την πλέον πληττόμενη χώρα στον κόσμο.

Ειδικοί εκφράζουν φόβους ότι οι αριθμοί θα επιδεινωθούν τις επόμενες εβδομάδες, με τους θανάτους να εκτιμάται ότι μπορεί να αυξηθούν σε έως και 321.000 τον επόμενο μήνα. Την ίδια ώρα, για διάστημα πλέον των 20 ημερών, οι ΗΠΑ ανακοινώνουν πάνω από 100.000 νέες μολύνσεις καθημερινά.

Την ίδια ώρα, οι μολύνσεις που θα καταγραφούν τις ημέρες της Γιορτής των Ευχαριστιών αναμένεται να «φανούν» σε δύο εβδομάδες και οι θάνατοι στα αποτελέσματα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Οι πλέον πληττόμενες περιοχές είναι η Βόρεια και Νότια Ντακότα, η Μοντάνα, το Γουαϊόμινγκ και το Νέο Μέξικο.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ