Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις στις κοπτικές εκκλησίες της Αιγύπτου
Ξεπερνούν τους 30 οι νεκροί από τις δύο εκρήξεις
Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τις βομβιστικές επιθέσεις σε δύο εκκλησίες των Κοπτών στην Αίγυπτο, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων που ελέγχει (AMAQ), σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Να θυμίσουμε πως σύμφωνα με πηγές του Αιγυπτιακού Υπουργείου Υγείας, 11 είναι τα θύματα μέχρι στιγμής από την τρομοκρατική επίθεση στην περιοχή Μανσέια της Αλεξάνδρειας, ενώ υπάρχουν και 66 τραυματίες.
Σε αυτούς, συμπεριλαμβάνονται και τρεις αστυνομικοί στους οποίους συγκαταλέγεται και ο επικεφαλής του τοπικού αστυνομικού τμήματος της περιοχής Αταρίν. Ο ναός αυτός βρίσκεται σε μικρή σχετικά απόσταση από το ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής.
Στην προηγούμενη έκρηξη στην Τάντα, ανάμεσα στους 22 νεκρούς - όπως δίνει τον τραγικό απολογισμό των θυμάτων το αιγυπτιακό Υπουργείο Υγείας - συμπεριλαμβάνεται ο επικεφαλής του Δικαστηρίου της Τάντα, Σαμουέλ Τζορτζ, γράφει η Αλ Αχράμ.
- Καλά στην υγεία τους οι Έλληνες που κατοικούν στην Αλεξάνδρεια
- Τουλάχιστον 15 νεκροί από την έκρηξη παγιδευμένου με εκρηκτικά αυτοκινήτου στο Μογκαντίσου
- Σε επιφυλακή η Ιταλία -Φόβος μετά τα γεγονότα στη Συρία