Ισπανία: Ενας στους δύο πολίτες έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου

Ισπανία: Ενας στους δύο πολίτες έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου

Καταργείται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε ανοιχτούς χώρους

Η Ισπανία έχει εμβολιάσει τον μισό ενήλικο πληθυσμό της, από τα συνολικά 47 εκατομμύρια, με τουλάχιστον μία δόση εμβολίου, και σχεδόν το 32% (15 εκατομμύρια άνθρωποι) έχει εμβολιαστεί πλήρως, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας.

Ο αριθμός των μολύνσεων μειώνεται σταδιακά στην Ισπανία εδώ και πολλές εβδομάδες. Οι αρχές ετοιμάζονται να άρουν την υποχρεωτική χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους από το Σάββατο, όπως ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ.

Ρεκόρ εμβολιασμών το τελευταίο 24ωρο στην Ισπανία
Καταγράφοντας ρεκόρ εμβολιασμών (680.540) το τελευταίο 24ωρο, η Ισπανία έχει ήδη χορηγήσει σχεδόν 37,6 εκατομμύρια δόσεις και βρίσκεται πολύ κοντά στην επίτευξη του στόχου που είχε θέσει η κυβέρνηση, δηλαδή να εμβολιαστεί πλήρως το 70% του πληθυσμού μέχρι τα τέλη Αυγούστου.

«Δεν θα είναι αναγκαία η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς και ανοιχτούς χώρους, εφόσον τηρείται η απόσταση του 1,5 μέτρου», είπε σήμερα η υπουργός Υγείας Καρολίνα Νταρίας, που δεν έδειξε να ανησυχεί ιδιαίτερα για την παραλλαγή Δέλτα του νέου κορωνοϊού.

«Είμαστε ενήμεροι για την παραλλαγή Δέλτα. Μέγιστη προσοχή. Το κάναμε με την Άλφα, που δεν είχε επιπτώσεις στον αριθμό των νοσηλειών. Ξέρουμε πώς να σταματήσουμε τον ιό και τις παραλλαγές του», τόνισε.

Πού παραμένει υποχρεωτική η μάσκα στην Ισπανία
Η μάσκα θα παραμείνει υποχρεωτική σε εκδηλώσεις που οργανώνονται σε ανοιχτούς χώρους με τη συμμετοχή μεγάλου πλήθους ορθίων στην Ισπανία. Η Νταρίας εξήγησε όμως ότι εφόσον οι παριστάμενοι κάθονται σε ασφαλή απόσταση μεταξύ τους, δεν θα χρειάζονται μάσκες.

Εκτός από ορισμένες εξαιρέσεις, η μάσκα ήταν υποχρεωτική σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους σε όλη σχεδόν την Ισπανία, από πέρυσι το καλοκαίρι, για όλα τα άτομα άνω των 6 ετών.
 

Πηγή: iefimerida.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ