Ισπανία: Υπόσχεται να επιταχύνει τη διανομή βοήθειας στην πληγείσα από το ηφαίστειο Λα Πάλμα

Ισπανία: Υπόσχεται να επιταχύνει τη διανομή βοήθειας στην πληγείσα από το ηφαίστειο Λα Πάλμα

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ δήλωσε πως η Ισπανία θα επιταχύνει τη διανομή της βοήθειας προς τους τομείς της γεωργίας και της αλιείας που επλήγησαν σφόδρα στη νήσο Λα Πάλμα

Η λάβα έχει καλύψει σχεδόν 9000 στρέμματα γης, καταστρέφοντας πάνω από 2000 κτίρια και πολλές φυτείες μπανάνας. Περισσότεροι από 7000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, από τότε που ξεκίνησε η εκρηκτική δραστηριότητα στις 19 Σεπτεμβρίου.

«Στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την επόμενη Τρίτη, θα προχωρήσουμε σε τροποποιήσεις στον προϋπολογισμό προκειμένου να επιταχύνουμε την άφιξη των οικονομικών πόρων τόσο υπέρ του Σχεδίου Απασχόλησης όσο και της βοήθειας για τους τομείς της γεωργίας και της αλιείας», είπε ο Σάντσεθ σε μια συνέντευξη τύπου, που παραχώρησε κατά τη διάρκεια της πέμπτης κατά σειράς επίσκεψής του στη νήσο μετά την αρχική έκρηξη του ηφαιστείου.

Στις αρχές Οκτωβρίου, ο Ισπανός πρωθυπουργός ανακοίνωσε κυβερνητική στήριξη ύψους 206 εκατομμυρίων ευρώ για τη νήσο, για την ανοικοδόμηση των υποδομών και την ενίσχυση της απασχόλησης, της γεωργίας και του τουρισμού. Την ίδια ώρα, το Ινστιτούτο Ηφαιστειολογίας των Καναρίων Νήσων έκανε γνωστό πως τμήμα του κεντρικού κώνου κατέρρευσε σήμερα το πρωί.

Ανήρτησε στο Twitter βίντεο με σύννεφα μαύρης τέφρας να υψώνονται πάνω από το ηφαίστειο. Σε βίντεο που κατέγραψε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters διακρίνεται η λάβα να σαρώνει κτίρια κι ένας σκύλος που φαίνεται πως γλύτωσε την τελευταία στιγμή, έχοντας διαφύγει από το ποτάμι της λάβας. 

Πηγή: iEfimerida.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ