Ιταλία: Συνεχίζει τη «μάχη» για την προεδρία ο Μπερλουσκόνι

«Να μην απογοητεύσω όσους με εμπιστεύονται»

Η κατάσταση σε ό,τι αφορά τις υποψηφιότητες για την διαδοχή του προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, συνεχίζει να είναι ασαφής και σε συνεχή εξέλιξη.

Ο βουλευτής και στενός συνεργάτης του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, Βιτόριο Σγκάρμπι, είχε δηλώσει νωρίτερα ότι ο «Καβαλιέρε» σκέφτεται να αποσυρθεί από την «κούρσα» για την προεδρία και να υποδείξει, ως υποψήφιο, ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, όμως, πριν από λίγο μετέδωσαν ότι ο «μίστερ TV» προσπαθεί ακόμη να εξαντλήσει κάθε περιθώριο, πριν ανακοινώσει επίσημα την παραίτησή του από την συγκεκριμένη προσπάθεια.

Πριν από λίγο, φέρεται να είπε σε βουλευτές του κόμματός του, Φόρτσα Ιτάλια, «δεν θέλω να απογοητεύσω όσους με εμπιστεύονται» και με σειρά τηλεφωνικών επαφών του, προσπάθησε - για ακόμη μια φορά - να εξακριβώσει αν υπάρχουν οι αναγκαίες ψήφοι για να μπορέσει να εκλεγεί στην προεδρία της Δημοκρατίας. Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, συνομίλησε και με τους κεντροδεξιούς περιφερειάρχες, οι οποίοι είναι 14 σε σύνολο 20.

Σύμφωνα με τους περισσότερους παρατηρητές, πάντως, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, πριν από την έναρξη των ψηφοφοριών για την εκλογή του διαδόχου του Σέρτζιο Ματαρέλα, την ερχόμενη Δευτέρα, πρόκειται να επισημοποιήσει την απόσυρση της υποψηφιότητάς του.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ