Καλπάζει ο κορωνοϊός στην Λατινική Αμερική

Άνοδος σε κρούσματα και θανάτους σε Βραζιλία, Χιλή και Περού

Χιλιανοί πολίτες διαδήλωσαν στους δρόμους της πρωτεύουσας Σαντιάγο, ζητώντας από την κυβέρνηση της χώρας να παράσχει τρόφιμα και ιατροφαρμακευτικά υλικά στα νοικοκυριά που έχουν ανάγκη, λόγω του κορωνοϊού.

Η ανησυχία του κόσμου αυξάνεται καθώς οι μονάδες εντατικής θεραπείας στα νοσοκομεία της Χιλής έχουν φτάσει σχεδόν στα όριά τους, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων του κορωνοϊού. Περίπου 4.000 νέα κρούσματα καταγράφονται καθημερινά. Το 15% απαιτεί εισαγωγή σε νοσοκομείο. Οι ειδικοί ζητούν από τη Χιλή αλλά και από τις γειτονικές χώρες να επιβάλλουν πιο αυστηρούς κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης.

«Για τις περισσότερες χώρες της αμερικανικής ηπείρου, δεν έχει έλθει η ώρα της χαλάρωσης των περιορισμών ή των στρατηγικών αποτροπής της πανδημίας. Πρέπει να δείχνουν πυγμή, δύναμη και προσοχή και να εφαρμόζουν αυστηρά τους προβλεπόμενους υγειονομικούς κανόνες» επισημαίνει η Καρίσα Ετιέν, Διευθύντρια του Παναμερικανικού Οργανισμού Υγείας.

Το υπουργείο υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε για μία ακόμη μέρα άνοδο του αριθμού των κρουσμάτων και των θανάτων, εξαιτίας του Covid-19. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα πλησιάζουν τις 400.000, ενώ το σύνολο των θανάτων ανέρχεται πλέον σε 24.500. Ανοδικές τάσεις καταγράφουν επίσης η Χιλή και το Περού, απόδειξη ότι ο κορωνοϊός συνεχίζει να εξαπλώνεται στην Λατινική Αμερική.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ