Καπιτώλιο: Σύμβουλος του Τραμπ υπέρ της επιβολής στρατιωτικού νόμου

Καπιτώλιο: Σύμβουλος του Τραμπ υπέρ της επιβολής στρατιωτικού νόμου

Ο απερχόμενος Πρόεδρος συνεχίζει να ισχυρίζεται αβάσιμα ότι η εκλογική του ήττα από τον Δημοκρατικό ήταν αποτέλεσμα εκλογικής απάτης.

Ο ιδρυτής του My Pillow και ο υποστηρικτής του Τραμπ, Μάικ Λίντελ, φωτογραφήθηκε στην Δυτική Πτέρυγα του Λευκού Οίκου την Παρασκευή, με σημειώσεις που φάνηκαν να υποστηρίζουν την επιβολή του στρατιωτικού νόμου. Ο Ντόναλντ Τραμπ θα αντικατασταθεί ως πρόεδρος σε τρεις ημέρες, από τον Τζο Μπάιντεν.

Ο απερχόμενος Πρόεδρος συνεχίζει να ισχυρίζεται αβάσιμα ότι η εκλογική του ήττα από τον Δημοκρατικό ήταν αποτέλεσμα εκλογικής απάτης. Ο κ. Τραμπ καταδίκασε ημέρες μετά τη βία στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα όταν προέτρεψε ένα πλήθος των υποστηρικτών του να βαδίσουν προς στο κτίριο. Η επακόλουθη θανατηφόρα επίθεση στο Καπιτώλιο οδήγησε στη δεύτερη παραπομπή του.

Εν μέσω αυξανόμενων αναφορών για συνωμοσίες για απαγωγή και δολοφονία βουλευτών, και με περαιτέρω διαδηλώσεις από τους υποστηρικτές του Τραμπ, ότι σχεδιάστηκαν γύρω από την ημέρα της ορκωμοσίας, ο Τραμπ παραμένει στο Λευκό Οίκο αδυνατώντας να χρησιμοποιήσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και προφανώς εγκαταλείφθηκε από πολλούς από τους στενότερους συμβούλους του.

Ωστόσο, ο Λίντελ αναδείχθηκε μεταξύ των συμμάχων που προέτρεπαν τον πρόεδρο στις προσπάθειές του να αρνηθεί την πραγματικότητα. Στη σελίδα του στο Facebook την Παρασκευή, ο ιδρυτής του My Pillow έγραψε: «Κρατήστε την πίστη σε όλους! Θα έχουμε τον πρόεδρό μας Ντόναλντ Τραμπ για 4 ακόμη χρόνια! ».

Αργότερα ένας φωτογράφος της Washington Post κατάφερε να απαθανατίσει εικόνες του Λίντελ στις οποίες ήταν ορατά τμήματα των σημειώσεων που έφερε. Μεταξύ του ορατού κειμένου ήταν οι λέξεις «Νόμος περί εξέγερσης τώρα ως αποτέλεσμα της επίθεσης», «στρατιωτικός νόμος εάν είναι απαραίτητο» και «Μετακίνηση του Kash Patel στο CIA Acting».

Οι σημειώσεις αναφέρονται επίσης στη Σίντνεϊ Πάουελ, δικηγόρο και θεωρητικό συνωμοσίας που εμπλέκεται σε αγωγές εκστρατείας του Τραμπ με σκοπό την ανατροπή των εκλογικών αποτελεσμάτων σε πολιτείες της μάχης, σχεδόν όλες οι οποίες ήταν ανεπιτυχείς.
Πηγή: naftemporiki.gr 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ